6. Përgjigjja e saktë është a-ja.

Intervista - - TEST -

Sëmundja e alzhaimerit nuk është pjesë normale e procesit të plakjes, ndonëse shumica e njerëzve që sëmuren prej saj janë mbi 65 vjeç dhe rreziku dyfishohet çdo 5 vjet pas 65 vjetëve. Afro gjysma e 85 vjeçarëve vuajnë prej saj. Ndërkohë, kjo sëmundje mund të fillojë edhe në moshë të re. Bëhet fjalë për një formë të rrallë të alzhaimerit, të trashëgueshme, kur simptomat mund të fillojnë në moshën 30-50 vjeçare.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.