13.

Intervista - - TEST -

a. 1 b. 2 c. 4

Pasi ju tresni një vakt, substancat e tij ushqyese thithen nga muret e zorrëve të holla. Që aty, sheqernat, aminoacidet, gliceroli dhe disa vitamina e kripëra kalojnë në sistemin e qarkullimit të gjakut. Megjithatë, sistemi limfatik, enët që kanë qeliza të bardha dhe lëngje limfatike, ndihmojnë në thithjen e acideve yndyrore dhe të vitaminave.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.