Çudi

Intervista - - POEZI -

Çudi, shumë here nuk do të zgjohesh Ngrihesh n ëgjysëm e shtrihesh prapë ... Nga xhami sheh dhe dëshpërohesh Dhe sytë më kot I mbyll, I hap . Sa netë të kota, sa ditë në gjumë Sa ëndrra shpirti mbetur zgjuar... Si llucë mërzia tërheq më shumë Dhe ti humbet duke vështruar ... Si film xhiron gjithë jeta jote Ikona, zhurma, koas gjithkund Sa gjurmë pa vlerë lënë k’saj bote Si rreth mërzia, s’I gjendet fund ! Dhe pse zumë shtratin një herë a dy Gjersa të vdesim çdo ditë do zgjohemi. E dime që jeta pret aty … Ku luftojmë dhe dashurohemi ! BLEDI YLLI

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.