Duhet të filloj Insulinën?

Intervista - - PYETJE PËRGJIGJE PËR GJITHÇKA -

- Unë që po ju shkruaj jam një pacient diabetik 51 vjeç, banoj në Lushnje, kam 10 vjet që vuaj nga diabeti, dhe kam marrë gjatë gjithë kohes barna nga goja. Kohët e fundit mjeku specialist i rrethit më ka thënë të filloj insulinë jo se diabeti është i lartë por më kanë dalë të larta disa analiza të melçisë. Ju lutem doktorr a duhet të filloj me doemos insulinen sepse nuk kam dëshirë ta filloj këtë bar?

Dr. Dashamir Gjergji endokrinologdiabetolog, P. Q. Tiranë cel. 0682133866.: - I nderuar zotëri ju falenderoj për përshkrimin e shkurtër të problemit tuaj. Rasti juaj është rast që ndeshet rëndom në praktiken tonë në Klinikë, në të cilen shpesh detyrohemi që të sëmuret ose të kalojnë në mjekim me insulinë ose të reduktojnë ndonjë nga barnat me të cilen i sëmuri është duke u trajtuar. Njihet botërisht fakti që shumica e barnave që merren nga goja po ashtu edhe ato të diabetit japin shpesh herë dëmtime të mëlçisë të cilat variojnë nga forma të lehta deri në forma më të rënda. Duke u kthyer tek rasti juaj mendoj që 10 vjet trajtim me

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.