Pyetje pwr seksologun Kam dhimbje gjate seksit.

Intervista - - PYETJE PËRGJIGJE PËR GJITHÇKA -

Përshendetje Evi Dani, jam një grua 53 vjeçe dhe kam një shetësim kur bëj seks me burrin. Më dhemb fundi i barkut . Por kam një të dashur që e ka 14 centimetra, ndërsa burri e ka 17-18 cm.

Madhësia e penisit nuk ka lidhje me dhimbjet gjatë aktit seksual. Dhimbjet nuk janë normale. Akti si proçes fiziologjik është pa dhimbje. Dhimbjet mund të shkaktohen nga arsye të tjera. Dikush mendon se dhimbja është shkaktuar nga fakti se perimetri i penisit është shumë i madh. Siç e thashë e më lartë dhimbja nuk ka të bëjmë me dhimbjen dhe nuk influencon as për orgazmën apo kënaqësinë sëksuale. Vagina mund të zvogëlohet gjatë lindjes në perimetrin e një koke fëmije dhe kur është në qetësi buzët e saj mund të mbështjellin një fletë cigareje.

Gjatë aktit seksual vagina ka mbështjellë penisin duke mos krijuar dhimbje fare.

Ka raste kur një mashkull në gjendjen e tij psikologjike mendon se penisin e ka më të madh se të tjerët dhe mund të mburret se i ka shkatuar partneres së tij dhimbje që e kanë bërë atë të ketë gjëndje të fikti.

Por asnëjherë nuk është e vërtetë që mund të kesh dhimbje nga madhësia. Dhimbja mund të ketë disa shkaqe të tjera.

1- Kur penetrimi bëhet i nxituar nga partneri dhe nuk ka kaluar koha e nevojshme për librufikimin e vaginës.

2- Inflamacioni i vaginës te klaum (qafa e mitrës) ose aq më keq mund të jetë ndonjë infeksion të tubit Falab Ovare.

Zakonisht përveç dhimbjes mund të shoqërohet edhe me ndonjë njollë të vogël gjaku. Në rastet të tilla është e domosdoshme vizita te gjienkologu. marrdhënie por në kokën e penisit kam disa pika të kuqe të vogla të cilat nuk më dhëmbin dhe as nuk më djegin por thjesht janë aty. Do doja të dija përgjigjen se çfarë të bëj.

Me sa po kuptoj une ju nuk jeni bërë synet. Te meshkujt që nuk janë bërë synet mund të gjejmë pika ose njolla që zakonisht janë infeksion mykotik.

Sidoqoftë njollat mund të ngatërohen gabimisht edhe me disa forma që nuk kanë të bëjnë me sëmundjen.

Ju duhet të bëni një vizitë të thjeshtë te andrologu që të përcaktojë gjendjen dhe t’ju japë një mjekim. EVIN DANI Seksolog Tel.0682213329

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.