Nuk mund ta mbaj trupin drejt

Intervista - - PYETJE PËRGJIGJE PËR GJITHÇKA -

Përshëndetje. Unë kam probleme me shtyllën kurrizore, nuk mund ta mbaj drejt. Jam 35 vjeç dhe dua të pyes nëse kam mundësi për të korigjuar këtë problem sepse kam degjuar në këtë moshë është vështirë për korigjime. Muharrem Ferhati, Ortoped, Tel. 0682232890: - Përshendetje, në rastin tuaj zotëri si fillim duhet të bëni një vizitë dhe më pas analiza dhe grafi. Korigjimet dhe ndërhyrjet janë të mundshme por si fillim duhet të diagnostifikohet se nga se vjen problemi.

Ajo mund të jetë një problem gjenetik ose spondiliatrozë e cila mund të korigjohet. Gjithsesi pa analiza unë nuk mund të flas për një përgjigje përfundimtare. deskuamim të lehtë që zgjat zakonisht disa ditë, në varësi të përqëndrimit dhe llojit të substances së përdorur . Piling kimik është një procedurë mjeksore dhe aplikohet nga mjeku dermatolog. Para fillimit te procedures merret një anamneze e hollësishme në lidhje me tipin dhe ndjeshmerine e lëkurës, alergjitë ose patologjitë e tjera në zonën ku do aplikohet. Në varësi të tipit të lëkurës dhe shkallës së shprehjes së shenjave të aknes ose të hiperpigmetimeve përcaktohet nëse do bëhet piling sipërfaqesor apo i mesëm . Për trajtimin e shenjave të akneve dhe të hiperpigmentimeve(njollave kafe ) nevojiten minimumi 4 seanca me interval 2 javor.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.