TË KËQIAT E MISHIT

Intervista - - SHENDET -

- Ku mbështeteni, që e paraqisni me kaq bindje këtë fakt? Si dhe me çfarë rekomandoni të zëvendësojmë mishin e kuq?

që na duhen për një ditë. Pra, ju mund të konsumoni dy filxhanë kos në mëngjes, në vend të proshutës së skuqur; ose sallatë me thjerrëza në darkye në vend të cheeseburger-it.

- Ju rekomandoni dietën vegjetariane si më të shëndetshmen. Cilat janë përfitimet që ajo sjell në shëndetin tonë?

ai është i pasur me proteina, të cilat mund të merren vetëm nga ai në sasi të mëdha. Kjo në fakt nuk është e vërtetë. Kur pyet njerëzit se si i marrin ato sasitë e nevojshme të proteinave përgjigjen duke përmendur mishin e kuq, vezët dhe bylmetin. Ato nuk përmendin aspak perimet, drithërat apo arrat, të cilat ofrojnë të njejtat përfitime. Kjo në shumë raste ndodh dhe për shkak të mungesës së informacionit. Megjithatë nuk mund të mohoj, që një nga arsyet e konsumit të madh të mishit është edhe shija shumë e mire e tij. Unë besoj, që të gjithë mund t‘ia dalin. Kur vjen puna tek shëndeti, që është gjeja më e shtrenjtë për të gjithë, ia vlen të sfidohet vetja. Le të hame për një muaj misra dhe sojë. E provojmë!

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.