Gratë shohin më shumë porno pas martesës

Intervista - - SEKS -

E dimë tashmë se edhe gratë shohin filma porno, por një studim i ri ka treguar se ato shohin më shumë filma... pas martesës! Tashmë është reduktuar shumë tabuja e femrave që shohin filma erotikë, por është interesante të dimë se cilat janë konsumatoret më të mëdha të tyre, beqaret, të martuarat, apo ato me fëmijë? Mund të supozonim se ishin beqaret ato që shihnin më shumë filma të tillë, por është një supozim i gabuar! Në një studim të fundit është zbuluar se një grua e martuar sheh më shumë porno se një beqare! Ndërsa tek burrat ndodh e kundërta. është universiteti i Kembrixhit që zhvilloi sondazhin, pastaj e publikoi atë në Gazetën e Seksologjisë. Pasi mori në pyetje afro 100 gra e bur- ra mbi jetën e tyre seksuale, para dhe pas martesës, ata konstatuan se burrat shihnin shumë më pak filma X pasi vinin unazën në gisht. Mesatarisht, 23% e burrave të marrë në pyetje pohuan se ishin konsumatorë të rregullt të këtyre filmave para martesës dhe 14% pas saj. Shifrat ishin të kundërta tek gratë. Para martese, vetëm 9% e tyre deklaruan se shihnin rregullisht filma X, ndërsa pas martese kjo shifër shkonte në 28%!

Pse gratë e martuara shihnin më shumë porno? Si shpjegohet që shifra trefishohet pasi ato martohen? Studiuesit hodhën hipoteza të ndryshme. Për shembull, mosha e martesës tani është afër të 30tave, kështu që gratë e martuara janë shumë më të pjekura sesa ato të brezave të mëparshme. Ato e pranojnë veten e tyre, janë të çliruara nga klishetë dhe tabutë e lidhur me shikimin e filmave X. Hipoteza e dytë është se burrat, pas martesës, pësojnë më shumë presion nga shoqëria. Ata ndjehen në ngarkim të familjes dhe si pasojë rishohin prioritetet e tyre, duke i dhënë më shumë rëndësi punës. Gjithashtu, fantazitë që kishin, rrëzohen një nga një në raportin real që kanë me gruan e tyre. Po, ju çfarë marrëdhënie keni me filmat X?

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.