Trutë në erë

Intervista - - POSTA -

Ngrita dorën të kap qiellin E veç lart e mbaja kokën. E kështu për lart u nisa Por papritur humba tokën ! Humba tokën miq të dashur Farë e fis edhe komshinjtë Si të fluturoj drejt Tokës Pa i bërë përshesh turrinjtë ! Dhe turrinjtë përshesh i bëra Por dhe vura mend në kokë Sepse njerëz përfundova Jo përmbi, por thellë nën Tokë ! Dhe tani e shoh prap qiellin Por s’kërkoj ta prek me dorë Se nuk do dhe shumë njeriu Kokër gruri mëndje ‘ gjorë ! Pastaj, që të prekësh qiellin Qenka thjeshtë një metaforë !

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.