Kam dhimbje barku

Intervista - - PYETJE PËRGJIGJE PËR GJITHÇKA -

- Jam Bekimi, 54 vjeç. Kam disa muaj që ndjej dhimbje barku, heqje të shpeshta dhe kam rënë në peshë. Para disa kohësh kam kaluar një ftohje për të cilën kam marrë mjekim me antibiotikë. Me çfarë ilaçesh duhet të mjekohem?

Dr. Valdete Malaj, gastro-hepatologe:-

Para se të filloni mjekimin do t’ju rekomadoja të kryenit disa analiza, pasi heqja e barkut (diarreja) mund të ketë shumë shkaqe. Ju përmëndni se para disa kohësh keni përdorur antibiotikë. Dihet se përdorimi i tyre sidomos për një kohë të gjatë, çon në alterime të florës bakteriale të zorrëve e vila mund të shfaqet me diarre, pra, kemi zhvillimin e kandita albicans (mykut të zorrëve). Për këtë arsye, ju duhet të bëni këto analiza: Feçe candita, feçe parazit dhe feçe gjaku ukult. Mirë do të ishte të bënit edhe një ekzaminim radi-

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.