Atletet që lidhen vetë

Intervista - - ENCIKLOPEDI -

N në të ardhmen 2” (Back to the Future Part II), adoleshenti Foks), mbeti gojëhapur nga një palë atlete që i përshtateshin këmbëve të tij dhe lidheshin në këmbë në mënyrë automatike. U desh Nike të prodhonte këto atlete fantastiko-shkencore, por ka vetëm një problem: Janë prodhuar vetëm 89 palë të tilla.

vitit 2016, Nike Mag, i ofron këto atlete nëpërmjet një llotarie në internet, në bashkëpunim me Fondacionin e Kërkimeve për Parkinsonin, Majkëll J. Foks. Biletat e llotarisë mund të blihen me një donacion prej 10 $ për fondacionin. 100% e blerjeve do të shkojnë për kërkimet për sëmundjen e Parkinsonit, sipas një deklarate të lëshuar nga Nike.

zgjati më pak se 30 sekonda, por ishte e mjaftueshme të linte mbresa të mëdha të frymëzonte dizenjatorët e Nike. Nike Mags ngjajnë shumë me atletet që i lanë kaq shumë mbresa Marti - çarë të shkuar. Një sistem, i quajtur “përshtatja” përdorët sensorët për të shtrënguar ose liruar këpucën sipas këmbës së përdoruesit. Kjo nuk është hera e parë që Nike i ngacmon fansat me premtime për atletet që lidhen vetë. Në mars, kompania deklaroi se së shpejti do të hidhte në treg Nike HyperAdapt 1.0, duke thënë në në deklaratë se këto atlete do të ishin “hapi i parë, performues i Nike drejt platformës më të re, revolucionare, të lidhjes me përshtatje”.

Sensorët në atletet Nike Mags e bëjnë që ajo t’i përshtatet në mënyrë automatike këmbës së përdoruesit. Përfaqësuesit e Nike përshkruan një sensor në takën e atletes, që shkakton vënien në veprim të sistemit të përshtatjes. Nga 4 tetori-11 tetor, banorët e SHBA-së dhe Kanadasë kishin mundësi të blinin bi një palë atlete të tilla në faqen e internetit të Nike, ose në aplikimin Nike. Nuk ka limit për numrin e bilëtave që mund të blejë shpallen më 17 tetor. Tre palë të tjera Nike Mags do të shiten në ankand gjatë evenimenteve për grumbullimin e fondeve në tre qytete: Hong Kong, më 11 tetor, Londër, 14 dhe 17 tetor dhe Nju Jork, më 12 nëntor. Duke konsideruar faktin se Foksi ishte i pari që i provoi këpucët futuristike, në kohën kur ato ishin thjesht një efekt special i - jtë që ai do të jetë i pari që do t’i testojë ato edhe në botën reale. Kështu Nike ia ka dhuruar palën e parë të Nike Mags në vitin 2015. shfaqen vetëm disa sekonda në këmbët e Majkëllit, ideja shkaktoi diçka më tha Mark Parker, drejtori njohur, në një deklaratë. “Ajo jo vetëm që na çoi ne në një rrugë të pashkelur rinovimi, por edhe na shtyu të përballnim një botë. Ne ndjehemi të privilegjuar për mundësinë e dhënë për të sensibilizuar edhe më shumë njerëzit në luftën kundër Parkinsonit”, tha Parker.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.