Çfarë fobie keni?

Intervista - - TEST -

1. Nga se ka frikë Indiana Xhouns? a. Merimangat b. Lartësitë c. Gjarpërinjtë

2. Cila është frika që prek një në gjashtë amerikanë të rritur: a. Nga lartësitë c. Nga merimangat

3. Fobia nga kllouni është: a. Një fobi reale b. Një fobi jo e vërtetë

4. Nëse fëmija juaj do kjo është një fobi: a. E vërtetë b. Gënjeshtër

5. Fobia mund të pengojë edhe të hash një sanduiç: a. E vërtetë b. Gënjeshtër

6. Miliarderi Hauard Hju mbante kuti me kartpeceta në këmbë, kur a. Fobi ndaj insekteve b. Fobi ndaj mikrobeve b. Fobi nga këmbët zbathur

7. Akrofobia është frika e të qenit vetëm: a. E vërtetë b. Gënjeshtër

8. Ju mund të keni një fobi, nëse keni frikë mos humbisni: a. Çelësat b. Portofolin c. Telefonin 9. Nga se kanë frikë njerëzit me agorafobi:

a. Të qëndruarit në radhë, në bankë

b. Të qenit vetëm në shtëpi

c. Nga macet

- jnë në fëmijëri: a. E vërtetë b. Gënjeshtër

11. Mund të kesh fobi, pa pasur fobi: a. E vërtetë b. Gënjeshtër

12. Mënyra më e mirë për të kapërcyer një fobi është të përballesh me të: a. E vërtetë b. Gënjeshtër

13. Pse disa ndërtesa nuk e kanë katin e 13-të?

a. Që njerëzit të kenë më pak ankth

b. Ndërtuesit janë supersticiozë

c. Kodi i ndërtimin e ndalon diçka të tillë Përgjigjet 1. Përgjigjja e është c-ja.

Edhe heronjtë kanë limitet e tyre. Indiana Xhouns frikën ndaj gjërpërinjve, kur ai kalon përmes mijërave 1981 “Në kërkim të arkës së humbur”. Frika e Xhounsit (të cilën e kanë edhe afro kur ai ra në një vend plot me gjarpërinj kur ai ishte i vogël.

2. Përgjigjja e është b-ja.

Aerofobia, ose saktë saktë frika - konshme. Prej saj mund të vuajnë edhe pjesëtarë të ek - periencë. Në fakt, frika nga i zakonshëm që personeli i Disa njerëz shqetësohen kur avioni tundet për shkak të kohës së keqe, të tjera kanë frikë nga krizat e panikut, ose ndjehen në ankth në vende të mbyllura. Disa janë të tmerruar nga ideja se mund të rrëzohet avioni dhe të vdesin.

3. Përgjigjja e është a-ja.

Nëse ju panikoni kur imagjinoni dikë të bëjë kafshë prej tullumbaci, ndërkohë që është grimuar dhe ka vënë një parruke të kuqe, nuk jeni i vetmi. Kulrofobia, ose frika jonormale ndaj kllounëve, nuk është diçka qesharake, është reale. saktë

4. Përgjigjja e është b-ja.

Nëse fëmija juaj ka frikë saktë nga errësira ose thotë se poshtë krevatit të tij janë fshehur përbindëshat, mos u shqetësoni shumë. Kjo nuk do të thotë se ka niktofobia, ose frikë ekstreme nga errësira, apo nata. Shumica e fëmijëve i kapërcejnë këto frikëra. Fobia është një frikë e fortë, që të krijon prob- leme në jetë. Ajo shkakton një reagim të fortë emocio fobi e dinë që reagojnë në mënyrë të tepruar.

5. Përgjigjja e është a-ja.

Nëse ju keni arakivutirofobia, nuk mund të hani sanduiç me gjalpë kikiriku dhe reçel. Njerëzit me këtë fobi kanë frikë se mos gjalpi i kikirikut u ngjitet në qiellzë. Kjo nuk është frika e vetme që kanë njerëzit ndaj ushqimeve, ekziston edhe ajo nga asparagët dhe quhet sparagofobia. saktë

6. Përgjigjja e është b-ja.

Nga fundi i jetës së tij, Hauard Hju kishte kaq frikë nga bakteriet, sa i digjte rrobat e tij nëse sëmurej dikush që ishte afër tij dhe mbante kuti me kartpeceta në këmbë, për t’i mbrojtur ato. Mizofobia e tij (frika e madhe ndaj mikrobeve) me kur e ëma e kontrollonte çdo ditë mos kishte ndonjë sëmundje. 7. Përgjigjja e është b-ja. saktë saktë

Ju nuk do të gjeni dikë që vuan nga akrofobia në malet ruse, hipur në një shkallë, ose në tarracën e një ndertese të lartë. Akrofobia është frika nga lartësitë. Nganjëherë, frika nga lartësitë krijohet nëse ke ngecur në një vend të lartë, pa pasur mundësi të zbresësh poshtë. Dikush me akrofobi mund të ketë një krizë paniku dhe të jetë kaq i tmerruar, sa të mos mundë të lëvizë.

8. Përgjigjja e është c-ja.

Nëse ideja e humbjes së telefonit celular ju shkakton panik, disa psikologë thonë se ju keni nomofobi, pra frikë mos mbeteni pa telefonin tuaj celular. Megjithëse kjo ende nuk është futur në listën zyrtare të fobive, është e qartë se disa njerëz janë shumë të lidhur me celularët e tyre. Në një studim të vogël që është kryer, 73% e studentëve e merrnin me vete celularin e saktë

9. Përgjigjja e saktë është a-ja.

Njerëzit që e kanë të fobi, kanë frikë se mos zihen si në kurth në një vend me shumë njerëz, si në një bankë dhe ta kenë të vështirë më pas të dalin prej andej. Frika mund të jetë kaq ekstreme, sa disa prej tyre preferojnë të qëndrojnë në shtëpi. Shumica e njerëzve që kanë agorafobi, e zhvillojnë atë aty nga mo- sha 20 vjeçare.

10. Përgjigjja e saktë është a-ja.

nga një eveniment shqetësues gjatë fëmijërisë. Një person që ka frikë nga zogjtë, mund të jetë frikësuar në fëmijëri nga një zog që tij. Shkaqet e fobive nuk janë gjithmonë të qarta, por është vënë re se disa prej tyre trashëgohen në familje.

11. Përgjigjja e saktë është a-ja.

Nëse ju keni frikë mos ju bëhet diçka fobi, atëherë mund të keni fobofobi. Disa fobi të tjera të pazakonshme janë: Amathofobia- frika nga pluhuri, peladofobiafrika nga njerëzit tullacë, fartofobia- frika nga nxjerrja e gazrave në publik. Fjala fobi vjen nga fjala greke për frikën dhe tmerrin.

12. Përgjigjja e saktë është b-ja.

Përballja me një fobi mund ta përkeqësojë atë. Terapistët këshillojnë që njerëzit t’i përballojnë frikërat e tyre gradualisht, me kalimin e kohës. Për shembull, dikush që ka frikë nga avionët mund të punojë për të përballuar këtë frikë. një foto aeroplani, më pas të shohë një video dhe më pas të shkojë në aeroport të shohë nisjen e një avioni. Në fund ai do të jetë i aftë të fobisë përqëndrohen në ndryshimin e mendimeve dhe sjelljeve negative.

13. Përgjigjja e saktë është a-ja.

Meqë triskedekafobia, frika nga numri 13, është kaq e përhapur, shumë ndërtesa nuk e vënë katin e 13-të. Njerëzit që jetojnë në këtë kat, mund të kenë më pak ankth, sepse mendojnë se janë në të 14-tin. Në disa vende aziatike kanë frikë nga numri katër. Në gjuhën mandarine, japoneze dhe kantoneze, fjala katër ngjan si fjala “vdekje”.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.