JU PYESNI, MJEKËT PËRGJIGJEN

Intervista - - POSTA -

Përshëndetje doktor, unë kam një problem seksual. Derdhem para kohe dhe penisi po e humb fuqinë dhe ndodh derdhje edhe gjatë paralojës në seks si dhe më kullon sperma. Ju lutem më thoni doktor çfarë të bëj, dhe çfarë barnash të përdor.

Dr. Evi Dani, seksolog- androlog: Derdhja e parakohshme është një nga çrregullimet më të shpeshta. Derdhja e parakohshme është një problem seksual që ndikon deri në 50 milionë njerëz në SHBA. Shumë studime ka për këtë dukuri dhe është me faktor psikologjik dhe organik. Për të parandaluar shkakun dhe arsyen je i detyruar ti nënshtrohesh

-Përshëndetje doktor! Jam një djal 25 vjeç dhe ka disa ditë që në pjesën e sipërme të penisit më kanë dal disa puçrra të kuqe të forta dhe me qelb. Këto puçrra mua më kanë dalë dy muaj pasi kam kryer marrdhënie seksuale. Dua t’iu pyes nëse jam i infektuar?

Dr Memo Boci, epidemiolog, specialist Hiv/ Aids dhe sëmundjet e transmetueshme: Më vjen keq që duhet ta them këtë djalosh por ju tashmë jeni

Doktoreshë përshëndetje. Jam një djalë që në moshën e adoleshencës kam patur shumë puçrra dhe në fakt i kam ngacmuar shumë. Dhe tani që jam 32 vjeç më kanë ngelur shumë vrima në lëkurë, saqë më kanë bërë me komplekse. A hiqen këto vrima që kanë ngelur nga aknet, si i bëhet, çfarë kremi të përdor, sepse ka raste që më bëhen sërisht me qelb ndonjë tek vrimat.

Dermatologe Klinika konsultës. Mjekimi jepet në bazë të gjëndjes. Në dispozicion kemi shumë preparate por për fatin tënd të mirë kjo dukuri ka rezultate të mira. Është e rëndësishme për të kuptuar, megjithatë, se derdhje e parakohshme është një diagnozë subjektive dhe tërësisht varet nga kënaqësia e partnerëve. Derdhja ka të bëjë edhe me mungesën e përvojës seksuale. Shkak tjetër është edhe mungesa e vetëdijes . Meshkujt që mund të parandalojnë derdhjen e parakohshme janë në gjëndje të identi nuk mund të ndalet dhe të ndërmarrë veprime korrigjuese në shtrat para se kjo pikë është arritur. i infektuar nga kondiloma e cila është dhe ngjitëse. Kondiloma është e shurdhët deri në momentin që ajo irritohet dhe është krejt e dukshme për syrin tonë. Këto puçrra mund të kurohen duke u djegur në mënyrë kirurgjikale. Kjo shfaqet në çdo moshë por nëse e kapni në kohë ju mund ta kuroni. Ky infektim tejçohet edhe nëpërmjet marrdhënieve seksuale. Për këtë sëmundje mund të përdorni edhe vaksinën që ka dal viteve të fundit. Dermatologjike dhe Estetike Dermovita Tel 0694061001, 0664061001:Lëkurat e yndyrshme janë të predispozuara për të shfaqur akne. Zhvillimi i gjëndrave të yndyrës dhe niveli i prodhimit të yndyrës kontrollohet nga hormonet mashkullore. Në pubertet mashkullore , gjëndrat e yndyrës rriten në madhësi dhe rrisin prodhimin e yndyrës.. Në format e shprehura të aknes pra në aknen e gradës së dytë dhe të tretë dhe në rastet kur aknet zgjatin me vite shpesh herë ngelen shenja në lëkurë. Sa më e yndyrshme të jetë lëkura aq më të zgjeruara do jenë poret e lëkurës .Në ngeljen e shenjave ose cikatricieve në lëkurën e pacientëve me akne ndikon dhe ngacmimi me dorë nga vetë pacientët . Trajtimi i duhur shkurton kohën e qëndrimit të aknes, zvogëlon ashpërsinë e saj dhe eviton mbetjen e shenjave. Trajtimi i shenjave të akneve bëhet me piling kimik , dermapen, lazerin e fraksionuar, terapi me plazmë dhe me dermapen. Dermapeni është një sistem terapie me mikrogjilpëra që shpon lëkurën në mënyrë vertikale duke shkaktuar stimulimin natyral te kolagjenit dhe elastinës, me dëmtime minimale në lëkurë. Pas një periudhe të shkurter kohe 24 ose 48 orë pacienti i kthehet aktivitetit normal pa dëmtime në lëkurë. Vibrimet automatike të Dermapenit rritin efektivitetin e trajtimit nëpërmjet rritjes së absorbimit (thithjes) të produkteve, duke reduktuar dhimbjen dhe diskonfortin. Dermapeni është mjaft efektiv në trajtimin e shenjave të akneve dhe mund të përdoret dhe i kombinuar me piling kimik. Piling kimik është një tjetër proçedurë mjaft efektive në trajtimin e shenjave të akneve. Piling kimik është një proçedurë që përdoret jo vetëm për të trajtuar shenjat e akneve - Kam një pyetje për të cilën më shumë do doja që por dhe për të pakësuar dhe eliminuar rrudhat e sipërfaqshme rreth syve, gojës dhe në tërësi të lëkurës së fytyrës, trajton njollat kafe ose hiperpigmentimet në lëkurë, lëkurën e plakur dhe në pamje të lodhur, piling kimik, nëpërmjet aplikimit të solucioneve kryesisht acide në përqindje të ndryshme nga 30 deri 70% realizon eliminimin e qelizave sipërfaqësore të lëkurës dhe stimulon krijimin e një lëkure të re. Lëkura e re është më e lëmuar, më e butë, e shndritshme, me më pak rrudha. Piling kimik mund të shkaktojë një skuqje të lehtë që zgjat zakonisht disa ditë, në varësi të përqëndrimit dhe llojit të substancës së përdorur. Piling kimik është një proçedurë mjeksore dhe aplikohet nga mjeku dermatolog. Para - ret një anamnezë e hollësishme në lidhje me tipin dhe ndjeshmërinë e lëkurës, alergjitë ose patologjitë e tjera në zonën ku do aplikohet. Në varësi të tipit të lëkurës dhe shkallës së shprehjes së shenjave të aknes ose të hiperpigmetimeve përcaktohet nëse do bëhet piling sipërfaqësor apo i mesëm . Për trajtimin e shenjave të akneve dhe të hiperpigmentimeve(njollave kafe ) nevojiten minimumi 4 seanca me interval 2 javor. të më ndihmonit me një këshillë. Thonë, se po të

Doktoreshë Mira përshëndetje. Unë jam një djalë 35 vjeç dhe prej një viti e ca, kam tështima të herëpashershme dhe shumë të forta. Gjendja u rëndua më kalimin e kohës dhe para disa kohës ndjeva kruarje të veshëve të syve dhe të fytit. U vizitova tek një mjek I përgjithshëm dhe më dha kokrra dhe një ilaç me pika për sytë. Nga ju doktoreshë doja të dija se çfarë analizash duhet të bëj që të saktësoj diagnozën? Më është bërë shumë i bezdisshëm ky shqetësim dhe kam frikë se mos më rëndohet situata më shumë? Në pritje të përgjigjes tuaj, Maksi.

Dr Mira Xhixha,

Doktoreshë Valdete përshëndetje. Jam Merita, 42 - deroj me gjithë respektin e veçantë që kam për ju për përgjigjet që na jepni. Unë doja t’iu pyes a na bën mirë lëngu i grurit për kapsllëkun? A vjen kapsllëku nga koliti? Pres një përgjigje nga ju. Merita.

Dr Valdete Malaj, gastrohepatologe:- Merita, ju falenderoj për vlersimin që na keni dhënë dhe më vjen keq nëse keni ndonjë shqetësim. Koliti përfshin disa lloj sëmundjesh të zorrëve. Si për shembull, kolit ulçeroz, kolit spastik ose ndryshe, sindromin e zorrës së irritueshme. Në këtë lloj koliti nuk kemi dëmtimë të zorrës, por mund ta quajmë zorrë nevrike. Kaps- alergologe:- Maksi, faleminderit për letrën që keni dërguar dhe më vjen keq përshqetësimin tuaj. Analizat që duhet të bëni janë të alergjisë. Nga ajo që përshrkuan në letër, kuptoj që duhet bërë një analizë e thellë alergjie, për të përcaktuar edhe gjendjen e shqetësimit tuaj sepse shqetësimet që po përshkruani janë tipike të sëmundjeve alergjike. GjiThsesi, analiza do tregojë saktë se për ç’lloj alergjie bëhet fjalë. Përveç të tjerash unë ju këshilloj që të bëni një konsultë tek pjeku alergolog, i cili do t’ju japë edhe rekomandimet e duhura. Unë nuk mund t’ju jap asnjë lloj recete për aq kohë sa keni nevojë për analiza dhe vizita të drejpërdrejta. Ju uroj shërim të shpejtë. llëku është simptomë e kolitit, pasi koliti shoqërohet me kapsllëk ose me diarre. Dihet që një jashtëqitje e mirë (domethënë një herë në 24 orë) bën që i sëmuri të ndihet më mirë. Përsa i përket përdorimit të hudhrave, dihet që ato kanë efekte shumë të mira në lidhje me uljen në gjak. Hudhrat kanë efekt antibacterial dhe luajnë një rol të rëndësishëm në parandalimin e zhvillimit të kancerit të stomakut e të zorrës. Duke ditur të mirat që sjell konsumimi i hudhrës, mund të themi se konsumimi i të paktën dy thelpinj hudhrave në ditë është i domosdoshëm. Ndërsa përsa i përket konsumimit të grurit është më mirë të konsumohet gruri i zi. Ky është informacioni për pyetjen tuaj!

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.