Periodat mund të tregojnë sa vjet do të jetosh

Intervista - - SHËNDET -

Kur pate dhimbje në klasën e gjashtë, u mërzite dhe nevrikose, sepse mendoje se ishe shumë e re për të pasur menstruacione! Megjithatë, një studim i ri nga universiteti i Kalifornisë ka treguar se mbase kjo është diçka e mirë për jetëgjatësinë tënde! Studiuesit grumbulluan të dhëna nga 16 000 gra që kishin kaluar edhe në menopauzë dhe nxorrën përfundimin që ato gra që i kishin pasur periodat e para në moshën 12 vjeç, ose më herët dhe ato që kishin kaluar në menopauzë pas të 50-tave kishin mundësi më të mëdha për të festuar ditëlindjen e 90-të!

Studimi që u publikua nga revistën Menopause, tregoi gjithashtu bëhej duhanpirëse ose të kishte probleme me diabetin më vonë në jetë. pak mundësi të vuanin nga disa probleme të caktuara të shëndetit më vonë në jetën e tyre, ndëra ato që hynin më vonë në menopauzë kishin shëndet më të mirë në përgjithësi, gjë që mund të vërtetojë rezultatet tona”, deklaruan përgjegjësit e studimit.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.