Majlinda Bregu; Në fytyrën time janë integruar gjithë frutat e Evropës

Intervista - - HUMOR -

Teksa Kryeministri Rama tha se do nisej për në Gjermani, të merrte lajmin për hapjen e negociatave për në BE, mendja më shkoi te zonja Majlinda Bregu, ish-ministre e Integrimit. Po shkoj të pyes atë, mendova. U nisa. Do thoni ju, u nisë drejt Parlamentit. Jooo! U nisa drejt një salloni bukurie. Një fytyrë pa rrudha si të zonjës Bregu, vetëm në një vend të tillë mund ta gjesh. Dhe nuk kisha gabuar. Zonjën Bregu e gjeta ulur në një kolltuk, te salloni “Çef me paratë e popullit »

-Përshëndetje, zonja Bregu!

- Kush je ti, se nuk të shikoj?

- Kasoja jam. Kaso Kosa. S’keni faj, nga të më shikoni. I keni sytë të zënë me maskë. -Hë Kaso, ç’kemi? Ç’thonë intervistat? Ore si e dije që do isha në sallon bukurie? I fortë je për zotin…

-E ku tjetër mund të ishit zonja Bregu. Një femër e kuruar si ju. -Përsërite prapë këtë që the, Kaso -Një femër e kuruar si ju, vetëm… -Kaq mjafton, Kaso. Mos e zgjat fjalinë se e humbet impaktin. Në sociologji është e rëndësishme që mesazhi të transmetohet me pak fjalë. -Si në lajme, tamam. -Mos m’i kujto lajmet Kaso, se më zë tmerri. U mos ardhtë ajo kohë, kur më duhej të vrapoja drejt televizionit, për të lexuar la jmet. E urrej! bregu. Atij i është mbushur vendi me ha-Përse e urreni kaq shumë? shash, ti thua, punë e mirë. -Si përse Kaso!? Vetëm pesë minuta, -Po të ishte mbushur vendi me hajo më shumë qëndronte me mua grimierja. shash, s’do na hapnin negociatat neve. Tani kanë ndryshuar kohët. Ja këtë grimieKështu tha edhe Kryeministri. ren këtu pranë meje, e mbaj 8 orë në dispozi-E mo Kaso! Ne hodhën në erë Gërdecin cionin tim. dhe ndërkombëtarët s’pyetën. Na futën në -Po këtë maskë në fytyrë… NATO. -Është lëng qitroje Kaso. Zhduk njollat - Po pra po! Si i keni mardhëniet brene vogla të fytyrës. Vjen nga Qipro, apostada PD-së, zonja Bregu? fat për mua. Ndërsa ai lëngu atje, është lëng -S’ka më keq Kaso. Mysybet! Sidomos portokalleje. Ka ardhur nga shtrydhja e porme femrat që janë deputete. tokalleve të Spanjës. Në fytyrën time janë -Përse, apo për… integruar gjithë frutat e Evropës. Mos e merrni -Si përse?! Nuk i ke parë si Jo më kot kam qenë Ministre Inseriozisht, ju lutemi! pispillosen. Duan të ma kalojnë tegrime unë. mua. Edhe kujt mua, që i marr -Po ky kremi këtu…? kremrat nga anë anës. U bë për -Ai krem është nxjerrë nga shembull Albana Vokshi, të ma esenca e bananeve të Republikës kalojë mua ? Uuu, pika asaj. së Kongos. E kam marrë tani së Vulëhumbura. fundi në Bruksel. Mezi e kam - Mirë me femrat, e mora gjetur. Është krem i rrallë. Edhe vesh pse kontradiktoheni. Po familja mbretërore belge nuk ka të atillë, - megjithëse e kanë patur koloni. Eeeeuuu, ja Bregu? Kaso, kam miq të fortë në Bruksel unë. Sa - Po edhe ai Kaso, bën trajtime fytyre. Ja, shkoj unë atje, më presin me krahë hapur. ka parë si i shkëlqen fytyra ? Më tha njëherë; Ata që mbajnë krahët e hapura për mua, na Ti Majmërinda vërtet të shkëlqen fytyra, por hapën negociatat për në BE. jo sa mua. U pika atij. U bë ai të krahasojë -Do të thoni që… fytyrën e tij, me timen. -Po, Kaso, po. Falë punës sime si Mi- Përse ju thotë Majmërinda dhe jo nistre Integrimi dhe punës time të tanishme Majlinda?! si e Komisionit të Jashtën, ne po integrohe- Meqë u majmërosa mirë me fonde, kur mi. Sa më shikojnë mua ata të huajt, me këtë isha ministre, ndaj. fytyrë të kuruar imtësisht, turbullohen. Falë - Me zotin Rama… meje, po të them, kanë marrë vendimin të na - Zoti Rama është çun zotni. Ju ka thënë i hapin, negociatat për në BE. të gjithëve në media, që mua të mos më go

-Rama thotë që po na i hapin, falë pudasin. nës së mirë të qeverisë, zonja Bregu. i sheshuam. - Ku konsistonin këto të fërkuara? - Desh të merrte disa makina të tipit Jaguar për administratën, nëse e mban mend. -Po, po e mbaj mend. Dhe… -Sa mora vesh që do merrte makina të atilla, u tërbova fare. O zot! Estetistet e mia e dinë ç’kam hequr. M’u formuan dy rrudha nga stresi. -Përse u stresuat? -Si përse Kaso! Unë kam një makinë Jaguar. Kushton sa qimet e kokës. Qimet e kokës time, jo tënde. Rama nëse fuste ato Jaguarë të tjerë, do më diskretitonte. Do thoshin gratë e tjera: “Iiiii, kjo që ka makinë - ton ti? Do katandisesha unë me një makinë në rang drejtori. Edhe kush, unë që s’lë një

-Po ky qenka lajm i thënë eksluzivisht për mua. Kryeministri nuk i bleu ato makina, mesa di unë.

-U tregua i zgjuar. Nuk i bleu. Shkova e takova unë, i thashë: “Edo, tërhiqu nga vendimi për të blerë për administratën makina Jaguar”. “Mirë, më tha, po tërhiqem, por, ama, me një kusht që ti më shumë të shash PD-në, sesa qeverinë. Ja kështu! Tani më ler të qetë Kaso, se po më thahet fare banania që kam shtruar mbi fytyrë. Më duhet të shkojë në një takim. -Do takoni ndonjë evropian, besoj… -Jo, jo, do shkoj andej nga Njësia 7 të takoj ca fukarenj t’iu mbush mendjen të votojnë PD-në.

-Kështu me këto këpucë me taka kaq të larta do shkoni, zonja Bregu? Mos vriteni rrugës.

-Se mos do rri shumë në këmbë unë, Kaso. Do rri në makinë, shumicën e kohës. Pastaj përdorimi i takave të larta tregon që jam në lartësinë e kohës.

-Mirupafshim zonja Bregu dhe takime të mbara me elektoratin e shumëvuajtur!

-Mirupafshim Kaso, në të tjera trajtime fytyre!

Bisedoi me shaka Kaso KOSA

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.