Arben Ahmetaj: Ja, përse nuk do i rrisim pensionet

Intervista - - HUMOR -

K t ë radhë po sjell për ju lexues, intervistën me njeriun më të fortë të qeverisë, pas Ramës. Intervistën me vetë shokun Ahmetaj, i ë ës. Atë e gjeta përpara pasqyrës së zyrës së tij…

Kaso Kosa: - Përshendetje shoku Ahmetaj! Erdha meqë po ikën nëntori dhe të më thoshit ndonjë gjë rreth bi ë këtij dhe vitit të ardhshëm.

Arben Ahmetaj: - Hajde Kaso, eja o gjigand! Më gjete në kohë të papërshtatshme. Po kreh vetullat dhe s’të përgjigjem dot.

- Kujdeseni shumë për veten, komplimente.

- S’je i vetmi që ma thua këtë gjë, Kaso. Të gjithë ma kanë zili mënyrën që mbaj veten. Tom Kruiz, më thoshin kur isha në Amerikë. -Në fakt ju ngjani me Tom Kruizin. - Ai ngjan me mua Kaso. E di ç’më ndodhi njëherë në Amerikë? Kaloj rrugës unë, kur më vjen përballë një alamet barka ë tha: “Tom, dua të luash në një Sa para do?”. “Pesëmilionë”, i thashë unë pa u menduar gjatë ë thes me para nga makina dhe m’i hodhi përpara këmbëve. “Merri i ke hallall. Javën tjetër ë

- Po ju shkuat në xhirime, shoku Ahmetaj. - Hiç nuk shkova. - Kë ë dmth…? - Kështu, o gjigand, kështu. Jemi artistë si qeveri ne. Ja, shiko shokun Rama ti. Edhe ai ë. Shet piktura, nga Kina në Amerikë. Disa piktura ja kam blerë edhe unë madje. Ja kam blerë si i huaj.

-Si ja keni blerë si i huaj, nuk ju kuptoj?!

- Kishte një hall Kryeministri ndaj. I duheshin nga 2 milionë euro shpejt e shpejt. Beno, më tha, më gjej dy milionë euro brenda 5 minutash. - Dhe ju ja gjetët? - Pse ç’jam unë legen mos t’ja gjeja?! Për dy minuta madje. “Urdhëro!”- i thashë. Në faturë po e shënojmë sikur t’i bleu Ben Ahmet nga Klevelandi dy piktura.

- Meqë më kujtuat Amerikën; Klintonin, apo Trampin donit që të

-Trampi, sigurisht Kaso. Ai ngjan me mua ndaj. - Si ngjan me ju?! - Ai pronat që s’vlenin i shiste më shtrënjtë. Tamam si unë kur kisha atë kompaninë telefonikë që ë ë dhe ja shita shtetit miliona euro vite më parë. E mban mend besoj?

- Jooo, nuk e mbaj mend, por zije se e mbaj. I fortë keni qënë dhe jeni shoku Ahmetaj. Ministër gjithë kohën. Le atë, por pavarësisht se rropateni mbi shifra, prapë keni mbetur si Tom Kruiz.

-Si ma the atë Rropatem ?! E mo Kaso gjigandi! Po pse ç’jam unë të lodhem në punë. Le që edhe të dua të lodhem, unë ë po të dija, s’më mbanin ministër. Ja, dinte Shkëlqim Cani dhe e hoqën. Sa më shumë të dish, aq më keq është

- Ju kuptoj! Kalova qëparë në korridor dhe ju dëgjova që bërtisnit. Përse? - Më paske përgjuar Kaso. - Jo të betohem shoku Ahmetaj, por ju bërtitët MOS E MERR NI SER IOZ ISH T, MI! LUTE JU shumë…

- Dhe kisha të drejtë Kaso. Na ka ndodhur një ë.

aman!

- Ku di unë si janë ë. Unë mësues anglishteje jam. Na

- Si ju ka ikur bleta?! Dmth e keni në kuptimin që ju ka ikur truri?

- Të na ikte bleta, mirë, por na ka ikur bleta më punëtore. Ish Shefja e Tatimeve ka dhënë dorëheqjen nga zv/ministre. jeni mërzitur ju shoku Ahmetaj?

- Afrohu Kaso se se dua të ta them… Në fakt unë jam i gëzuar që iku ajo. Bërtita si i më ën. Po të qëndronte, do ma fuste mua ajo. -Si do t’ja u fuste juve? - Nuk shkoja unë me të, Kaso. Isha zënë keq fare. - Ishit zënë për probleme pune besoj?

- Ç’punë leshi thua Kaso. Kush pyet për punën, në qeveri. U zura me atë se ishte ë mua më thoshin “Tom Kruiz”. Xhelozja! Kishte inat se jam i bukur.

- Desha t’ju pyes shoku Ahmetaj, meqë jemi edhe në prag të fundvitit. A do rriten pensionet për të gjorët shqiptarë?

- E do troç ti Kaso? Mos dëgjo ç’kemi thënë në media. Do i rrisim vetëm 3% në fakt. Por aq është

- Përse nuk do i rrisni? Ky popull i mjerë…

- Ky popull i mjerë na meriton Kaso. Përderisa na votojnë në Dibër, apo Kolonjë edhe pa ju rritur pensionet dhe rrogat tre vjetë, atëherë përse duhet t’ja u rrisim këtë vit?!

( U largova nga zyra e shokut Ahmetaj, pa i dhënë përgjigje pyetjes së tij) Bisedoi me shaka Kaso KOSA

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.