Më thuaj si reagon ndaj zënkave, të të them çfarë shëndeti do të kesh

Intervista - - SHËNDET -

Mënyra se si dikush reagon gjatë zënkave mund të jetë tregues për - - reagon kur është në mes të një grindjeje mund të jetë tregues për problemet shëndetësore që do të ketë më vonë në jetën e tij.

Ashtu si rezultoi nga studimi, vullnetarët që reaguan ndaj zënkave me britma dhe zemërim rrezikoheshin më shumë nga problemet kardiovaskulare, ndërsa ata që zakonisht mbyllin gojën dhe i gëlltisin ato që duan të ndjesitë e trishtimit dhe frikës nuk dukej se lidheshin me ndonjë sëmundje - Livenson, profesor psikologjie në universitetin e Kalifornisë në Berklei.

Ashtu si shpjegojnë doktor Livenson dhe bashkëpunëtorët e tij në revistën “Emotion”, bashkëshortët që kanë mbijetur nga çiftet që ata ndjekin - dimit dhe çdo pesëvjeçar (me përjashtim të rasteve kur gjatë studimit ka njëjtë, apo të ndryshëm. Ata gjithashtu plotësojnë disa pyetësorë të detajuar në lidhje me shëndetin dhe mënyrën e tyre të jetesës. Në studimin ak analizuan mosmarrëveshjet që vazhdonin vetëm 15 minuta dhe studiuan nëse - burrat, por kjo nuk do të thotë se nuk ndikonte tek gratë. Sipas studimit, bashkëshortët që e humbisnin lehtë gjakftohtësinë e tyre gjatë zënkës dhe në gjoks, hipertension dhe probleme të tjera kardiovaskulare me kalimin e kohës.

që binte në sy nga manyra se si evitonin të shihni partnerin/en në sy, se si “ngrinte” fytyra e tyre dhe se si u drejtohej qafa), kishin më shumë gjasa të deklaronin se kishin probleme kronike me kurrizin, qafën dhe kyçet dhe tensione muskulare në përgjithësi.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.