6 këshilla për të falur tradhëtinë

Intervista - - SEKS -

po, si të falësh partnerin/en, të dashurin/ën, apo burrin/gruan - lat janë etapat kyç për të kapër me spec të cilave është e rëndësishme t’u gjesh një përgjigje, për të shpëtuar çiftin. Mbase ju keni qarë shumë, u jeni ankuar shokëve/qeve se «kjo është e padrejtë», ose mbase keni menduar t’ia ktheni me të njëjtën monedhë. Por, tani ndjeheni gati dhe keni vendosur ta falni. është e lehtë të thuhet, por e vështirë të bëhet. Zbuloni këshillat tona për të kapërcyer këtë sprovë bashkëshortore për të shpëtuar çiftin tuaj.

1. Mësoni të lëshoni pe Mjaft menduat se të falësh një tradhëti është shenjë dobësie, përkundrazi, është një provë shumë e madhe dashurie që i dhurohet tjetrit, e vështirë për t’u dhënë, pra edhe shumë e çmuar. Të falësh nuk do të thotë të harrosh, por të lëshosh pe dhe të rigjesh paqen e brendshme! Le t’i shohim gjërat në mënyrë pragmatike: Ju nuk mund të ktheheni pas në kohë, as të ndryshoni rrjedhën e ngjarjeve. është pra e rëndësishme të mos jetoni me pendime, ose në të shkuarën, por në të tashmen. më të mirën nga situata aktuale?». Në fund të fundit ju jeni ai/ajo që keni në dorë lumturinë tuaj. Pra e keni në dorë vetë të zgjidhni po, ose jo, ta shihni gotën gjysmë plot, ose gjysmë bosh. 2. Komunikoni Gjëja më e rëndësishme për një çift është komunikimi. Pa të ju nuk mund të shkoni larg. Për problemin e tradhëtisë, është thel- arësyet që e çuan partnerin tuaj në këtë veprim. Kështu, gabimet e së shkuarës nuk do të përsëriten përsëri. Disa çifte bile thonë se kjo i ka bërë mirë lidhjes së tyre! Komunikimi në gji të çiftit është i rëndësishëm, por mund të merrni edhe mendimin e një profesionisti, që mund t’ju këshillojë në mënyrë objektive, pa pasur Përballë një sprove të tillë është e rëndësishme të kuptoni se me ndihmën e dikujt do të keni mundësi - hëtinë e partnerit.

3. Mos veproni në mënyrë të nxituar

është e ndaluar të veprosh me keni menduar të bëni. Nuk duhet të verbohesh nga dhimbja, nga shoku i këtij zbulimi, por të analizosh situatën në tërësi për të gjetur çelësin e të ndjerit mirë. Ju nuk duhet të ndikoheni nga varësia sentimentale, as nga krenaria, por duhet të gjeni ekuilibrin e duhur. Nuk duhet të veproni kur jeni të zemëruar, sepse më vonë mund të pendoheni për disa fjalë që keni thënë, ose disa veprime që keni bërë. Nuk ia vlen të përkeqësoni situatën. Ne do t’ju këshillonim - net me anë të jogës, për shembull. pragmatikë dhe t’i thoni gjërat ashtu si i mendoni, pa u ndikuar nga ndjenjat.

4. Mos bini pre e xhelozisë së sëmurë

Për të mos rënë në rrethin vi - ni se nuk mund t’i dini të gjitha. Kjo nuk ju ndihmon të falni dhe të hidhni pas të shkuarën, përkun shton dhimbjen...Për të harruar hidhërimin që keni në zemër, zemërimin dhe traumën, nuk keni zgjedhje tjetër, veçse të kaloni nga nevoja që dikush t‘ju dojë, në dëshirën për të dhuruar dashurinë tuaj. Ju duket abstrakt Le ta shpjegojmë me dy fjalë. Kur jeni në pritje që tjetri t’ju dojë, humbisni gjithçka kur zbuloni tradhëtinë e partjerin. Ndërkohë, duke mësuar t’i dhuroni dashurinë tuaj tjetrit, pa pritur gjë në shkëmbim, do të dilni i në vetvete dhe do të humbisni varësinë sentimentale. Kjo është mënyra më e mirë për të krijuar mënyra për të arritur dashurinë më sublime, atë që nuk pret asgjë në shkëmbim. 5. Lëreni mënjanë egon Pengesa kryesore për të falur është egoja juaj, ajo që ka marrë një goditje të fortë me tradhëtinë e partnerit. Pra ju keni ten (nganjëherë duke ia ngarkuar gjithë gabimin atij), vetëm për është një gabim. Duke u përpjekur ta bëni fajtor me çdo kusht, do të ushqeni më tepër hidhërimin tuaj të brendshëm. 6. Merreni në dorë situatën Duhet të dilni patjetër nga pasiviteti juaj përballë kësaj situate. Ai ose ajo ju kanë tradhëtuar, ju nuk mund ta ndryshoni këtë, por nuk mund të qëndroni një spektator i thjeshtë dhe të zhyteni në dhimbjen tuaj. Përkundrazi, duhet të çiftit. Duhet të pranohet gabimi dhe të shihet situata në mënyrë pozitive, më mënyrë që të dilni më të pjekur nga kjo sprovë. Duhet patjetër të kërkoni të stimuloni jetën tuaj të përditshme, duke krijuar raste për t’u takuar, vetëm për vetëm, ose me familjen, jashtë rutinës. Me pak ndihmë nga ana e një profesionisti, një dialogu të vërtetë me partnerin, por sidomos me shumë dashuri do të arrini ta falni tradhëtinë e tjetrit/ës.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.