Gjyste Vulaj: Pse më duan shumë edhe femrat?

Intervista - - MUZIKË -

Ajo kurrë nuk ka pyetur për moralizmat, përkundrazi, i ka kundërshtuar fort me mënyrën e saj. Teksa do të lexoni këtë intervistë, do t’iu duket sikur po e gjithë jeta e Gjystes. Edhe pas kaq vitesh karriere, këngëtarja vazhdon të jetë po aq e thjeshtë, e sinqertë, femër e fortë dhe ambi Më tepër, ju tregon intervista më poshtë…

: - Gjyste, “hot”, apo ftohtë në këto ditë nëntori?

Gjyste Vulaj: - Nëntori si nënto - mi. (Buzëqesh)

- Cilat kanë qenë të papriturat lidhur me këngën «A po keni hot»?

- Kënga «A po keni hot» jo vetëm që është një këngë e bukur, ritmike, hot, por është edhe këngë joshëse. Papritur gjatë ë rinj të bukur dhe të mirë që të dy, të ët kanë marrë pjesë në klip,janë joshur dhe pasi janë njohur, ka pak kohë që edhe janë feju bashkë.

- Si e shpjegon faktin që krahas gjinisë mashkullore, gjë që është e kuptueshme, ty të duan shumë dhe femrat. Me çfarë ju ke hyrë në zemër?

- Është e vërtetë që më duan shumë gjinia femrore. Ato nuk janë vetëm fanset e mia, por më duan dhe më vlerësojnë në çdo aspekt, jo vetëm si këngëtare, por edhe si femër luftëtare dhe e fortë në jetë. Dallojnë tek unë sinqeritetin, thjeshtësinë, Gjysten që nuk ia gjen një të dytë dhe për këtë merita ju takon prindërve të mi, veçanërisht gjyshes. Një përqindje e madhe e femrave moderne, punëtore, të pavarura, shohin në mua veten e tyre, kështu që më kuptojnë plotësisht e për këtë edhe më respektojnë. Një pjesë tjetër, kur më njohin në të vërtetë e jo në bazë të thashethemeve, mbu ër të ndyshuar, ndërsa një pjesë e vogël, për fat të keq, më paragjykojnë sepse mentaliteti i tyre është i tillë, kështu që edhe këtë e shoh si normale edhe pse dëgjoj ndonjëherë që më thonë; “Po ti moj, tani nënë e dy fëmijëve e vishesh shkurt në klip, si s’të vjen turp?” (Qesh) Dua të shtoj që njerëzit e pëlqejnë të bukurën, qoftë - zike, shpirtërore, në natyrë, artin në veçanti,etj kështu që zëri i bukur, interpretimi i saktë depërton në veshët ë parasysh gjininë, apo moshën. Unë i kam t’gjitha nga Zoti «paketë», ndaj, përfundimisht, pse të mos më duan ?!. E meritoj të më duan dhe ju bëj thirrje edhe atyre që s’më njohin, duamëni! (Qesh)

- Ka gjëra që të kanë mbetur pa bërë në jetë?

-Gjërat e këqija! (Qesh) Shaka. Të them të drejtën, deri sot s’më ka mbetur gjë merak.

- Ku i sheh ndryshimet midis Gjystes së para 10 viteve me sot?

- Sa i pë përveç dy- tri vijave pak të thelluara anash syve, nuk vërej gjë tjetër, por as ato s’do t’i kem pasi do të kujdesem me trajtime të ndryshme. Sa i përket pjekurisë, ndryshimet i shoh normalisht, sepse njeriu mëson çdo ditë. Unë sot jam më e vendosur se kurrë, kur them “jo” është “jo” dhe kur them “po” është “po”. Në të vërtetë po kënaqem shumë në këtë fazë të jetës.

- Çfarë mendimesh të sjell të parit e vetes në ekran?

- Njerëzit kur më shohin live duke më patur përballë më thonë gjëra se: “Uau, dukesh më e bukur se në televizor” apo “Po ti qenke dy metër femër!” etj. Normale që kënaqem kur njerëzit më bëjnë komplimenta, megjithatë unë vetë nuk është se mendoj gjë. E ndjek me vëmendje veten herën e parë dhe pastaj mund edhe të mos e shikoj më. I tillë është profesioni im.Thjesht i gëzohem faktit që kudo njerëzit më njohin dhe më përshëndesin. Sidoqoftë, shpesh nëpër disa emisione ku jam e ftuar për intervista, nuk më pëlqen mënyra si dukem, krahasuar me atë si dukem para pasqyrës në shtëpi. (Buzëqesh)

njerëzit që e rrethojnë botën tënde?

- Nuk bë ërohem me njerëzit që m’i thotë zemra, - qërohem me njerëzit në shoqërinë etë ëve ndihem mirë, me ata që më kuptojnë, respektojnë, më duan dhe ata njerëz bëjnë ë atyre që më rrethojnë

- Premtimet që ke bërë dhe

- Njëherë mendoj mirë nëse mund ta mbaj premtimin, pastaj premtoj. Premtimet që i jap, i kam mbajtur, për disa të tjerë jam në rrugën e realizimit.

- Duke qenë se ti tekstet i shkru- an vetë, duhet të ketë ndër to edhe dedikime. Cili prej tyre është tërësisht një dedikim Sokolit?

-Kënga “Veç pë - limin e lidhjes tonë.Tekstet e mia kanë bazë dashurinë, lumturinë, vuajtjen, hidhërimin... Unë frymëzohem nga jeta reale, e përditshmja e njerëzve në përgjithësi, normal që frymëzohem edhe nga vetë jeta ime kur shkruaj, kështu që mund të them se kënga më e kërkuar sot nëpër dasma “Shpirtin tek ti e kam”, i dedikohet çdo dashurie të pastër, çdo fejese, martese që bëhet me dashuri të sinqertë.

- Cila është arsyeja që të bën të buzëqeshësh?

-Shpirti i lumtur buzqesh gjithmon , është e natyrshme.

- Çfarë do të ishte një dhuratë që vlen shumë për ty, por dikujt nuk i ka vajtur në mendje?

-S’po më bie ndërmend gjë. Edhe po të dëshiroja gjë, do e blija vetë. (Buzëqesh)

- A mund të thuhet se je një femër e përkëdhelur, e llastuar?

- Unë?! Jo, mendoj që më respektojnë, jo llastojnë, apo përkëledhin. - Flirtimi quhet tradhti? - Flirtimi është tradhti. Unë për vete nuk e njoh mirë ë tjerët që më kanë e njohin. (Qesh)

- Ti beson në mësimin nga gabimet e tua, apo nuk është nevojshme ta pësosh ti vetë pasi mund të mësosh fare mirë nga gabimet e të tjerëve?

-Kryesore është të mos bëjmë gabime të mëdha se ato mund të na lënë mbrapa shumë. Normal që mësoj edhe nga gabimet e mia,e po ashtu nga rrë ë tjerëve mësojmë mos të kalojmë nëpër ato gabime që kanë kaluar ata, mësojmë nga njëri-tjetri.Sikur të mos gabonin njerëzit, s’do ta denim çfarë është gabimi.Është bukur kur njeriu kujdeset që mos të bëjë gabime dhe kur pendohet për mëkatet e veta.

- Do të kishe guximin të tregoje një nga gabimet e bëra në jetë?

-Po normal që thjesht s’janë aq interesante edhe normal që s’po t’i tregoj të gjitha. (Buzëqesh) Njeriu pa te fshehtat e veta është bosh.

- Të folurit hapur është një thikë me dy presa, të sjell më pranë publikut, por edhe lë mundësi për keqkuptime.

- I je frikësuar ndonjëherë kësaj?

-Jo. Jam kjo që jam. Keqkuptimet i bëjnë njerëzit që nuk kanë hapësirë ë dhe që nuk ju intere- son të kuptojnë çfarë domethënë, por ndonjëherë edhe shprehemi ashtu dhe ju japim mjaft material për t’u keqkuptuar. Por që njerëz jemi, askush nuk është perfekt. Unë nuk kam frikë nga ajo që kam kaluar në jetë, as nuk kam pse t’i jap askujt llogari përveç familjes sime. Kam jetuar deri më tani bukur, kryesore është që më njeh mirë rrethi i ngushtë dhe familja. Thashethemet dhe keqkuptimet nga të tjerët nuk dua të më mërzisin. Në fakt kurrë nuk jam mërzitur më shumë se një ose dy ditë. Unë mendoj se është Zoti ai që na gjykon dhe e di mirë se Zoti nuk gjykon me paragjykime.

- Thonë që vajzat marrin shumë nga nënat.. si do ta përshkruaje nënën tënde dhe ndikimin e saj tek ti?

-Nëna ime është një person tepër i mirë, e dhimbshme dhe zemërgjerë. Ajo lë vetes e saj pasdore për të ndihmuar të tjerët. Ka diçka jo të mirë; i ngel hatri shpejt, por ama edhe ndryshon shpejt. Thonë që unë edhe me dajën. Unë që në moshën 6 vjeçare nuk jam rritur me nënën, por kam vazhduar ta takoj rregullisht që kur mbusha 16 vjeç. Siç thotë edhe ajo fjala e urtë popullore: “Dardha bien nën dardhë”.

- Çfarë nuk do të toleroje tek vajza jote, Rozana?

-Rozana deri më sot është vajzë tepër, tepër e mirë dhe me edukatë. Megjitahtë nuk do të mund toleroja mosrespektin ndaj nesh si prindër, sepse e kam rritur si mbreti vajzën e tij. Por kurrë nuk më shkon ndërmend të mendoj diçka negative për të. Ajo është shumë e padjallëzuar, si nga karakteri, ashtu edhe nga morali që ka. Mendoj se edhe sikur të fryjë çdolloj stuhie, ajo do të mbetet e njëjta si sot. Vajza më e mirë e mamit të vet.

- Cili do të ishte zgjimi më i bukur?

-Unë çdo ditë, falë Zotit zgjohem e lumtur kur pranë meje i lumtur zgjohet djali im i vogël dhe i shëndetshëm.

- Ndër gjithë padrejtësitë në botë ë brengos më shumë?

-Më qan shpirti për fëmijët që po ua marrin jetën, për gjithë ata që po vuajnë nga plagët që kanë marrë, për jetimët pa bukë e pa strehë. Më qan shpirti për ato femra që sot i kanë shpëtuar vdekjes, por jo vuajtjes, që qajnë e u dhemb shpirti për humbjen e fëmijëve të tyre. Kur mendoj për këta njerëz të pafajshëm them; “Mos më sprovo o Zot dhe në këto raste ,më së shumti me bie ndërmend të çmoj paqen e plotë që gëzoj në familje. Pasuria më e madhe që mund të ekzistojë. Mërzitem kur mendoj se afër mund të kemi një luftë të madhe botërore, ku mund të shfaroset njerëzimi, prandaj lutem gjithmonë për paqe në botë. I lutem Zotit që sa më parë t’i marr të gjithë ata të pashpirt, njerëz të djallëzuar, njerëz të uritur e me barkun plot ,t’i çojë atje ku e kanë vendin, në ferr.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.