Si mjekohen lythat gjenitale?

Intervista - - MJEKËT PËRGJIGJEN -

Përshëndetje doktoreshë. Jam një djalë 28 vjeç nga Tirana dhe kam rreth një muaj që më janë shfaqur disa lytha në organinim tim gjenital. Jam i shqetësuar dhe nuk diçfarë të bëj. Mund të më jepni ndonjë këshillë?

- tologe. KLINIKA DERMATOLOGJIKE dhe ESTETIKE –DERMOVITA0694061001 Përshëndetje, lythat genital shkaktohen nga një virus, papilloma virus human HPV i ngjashëm me atë që shkakton lythat në lëkurë. Ky virus mund të infektojë meshkujt, femrat,

Dr.Ersida Calja. Numër telefoni 355695828670. Fix: 355042426409. Klinikadentare.brilant@gmail.com Rr. Mine Peza, pranë Kafe Flora Tiranë:- Përshëndetje Zotri! Nga statis kanë shenja të sëmundjes së mishrave të dhëmbëve. Fatkeqësisht një prej tyre jeni edhe ju, mesa kuptoj nga përshkrimi që keni bërë. Kjo sëmundje ka faza të ndryshme. Faza e parë e quajtur gingivit, shoqërohet me acarrim të mishrave të dhëmbëve, gjakosje të mishrave gjatë larjes me furçë. Kur sëmundja përparon - tura që mban dhëmbët si kocka dhe mishi rreth dhëmbëve. Kjo lloj sëmundje mund të mos jap simptoma derisa arrin në fazë të përparuar. Periodontiti mund të ketë disa shenja si, formimi

Dr.Adil Mustafa –Poliklinika Shëndeti Tiranë, email dradilmustafa@yahoo.com:- tel.0696349892:- Përshëndetje Mirela, ju keni një anorgazmë që kjo është një gjëndje e shpeshtë te shumë femra që kanë vështirësi për arritjen e orgazmës pas një stimulimi të mjaftueshëm seksual dhe ky variabilitet lidhet me moshën, gjëndjen shëndetësore dhe a përdorni medikamente për ndonjë problem shëndetësore ku ju përveç moshës nuk i përshkruani a keni shqetësime për anorgazëm sepse orgazma s’është diçka e thjeshtë por arritja e pikut të kënaqësisë, një - si: diabeti apo skleroza multiple, operacionet e qafës së mitrës, heqja e mitrës, prania e aderencave nga infeksionet kronike, i bëjnë marrëdhëniet seksuale të dhimbshme pastaj medikamentet që përdoren për mjekimin e tensionit të lartë të gjakut, anti alergjikët apo antidepresivët. Sasia e madhe e alkoolit dhe përdorimi i drogave të ndryshme pengon aftësinë për arritjen e orgazmës. Mosha: Me kalimin e viteve gruaja pëson ndryshime anatomike, hormonale, neurologjike apo kardiovaskulare, të cilat ndikojnë drejtpërsëdrejti në seksualitetin e saj. Vlerat estrogjenike gjatë kalimit në menopauzë, sjellin një ulje të ndjeshmërisë së klitoris, kokave të gjoksit dhe lëkurës. Po ashtu ndodh një pengim në qarkullimin e gjakut në vaginë dhe klitoris, ç’ka sjell stopim të orgazmës. Shkaqe psikologjike: Pro kultura dhe besime fetare të ndryshme, frika nga shtatzënia apo marrja e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme, turpi apo droja, bërja fajtor për eksperiencat seksuale të ndryshme E rëndësishme është të kuptohet trupi: të kuptosh anatominë e trupit tënd, të kuptosh mënyrën e pëlqyer të prekjes për të çuar në një kënaqësi seksuale më të plotë. Nëpërmjet masturbimit ose një vibratori mund të kërkohet për të gjetur tipin e prekjes që të jep më shumë kënaqësi dhe më pas të diskutohet me partnerin. Nëse vetëeksplorimi është i pamundur, atëherë kjo mund të realizohet nëpërmjet partnerit. Rritja e stimulimit seksual: Shumë gra kanë nevojë për stimulim direkt apo indirekt të klitoris për të arritur orgazëm, por jo të gjitha e realizojnë këtë. Ndryshimi i pozicioneve seksuale mund të sjell stimul të kliroris, në të njëjtën kohë në pozicione të ndryshme bëhet e mundur që partneri të bëj prekjen e klitoris gjatë aktit seksual. Po ashtu përdorimi i vibratorit mund të ndihmojë ardhjen e orgazmës. Këshillimi i çiftit: Duke diskutuar për tensionet dhe mospërputhjet sociale, mund të rregullohet edhe jeta seksuale. Sex terapi: Kjo përfshin edukimin seksual, përmirësimin e aftësive komunikuese, ushtrime të sjelljes dhe mënyrës së prekjes së partnerit, etj. Mos harroni: një cift që ka orgazma të rregullta ndihet më mirë dhe janë më të shëndetshëm kurse anorgazma duhet kërkuar shkaku dhe të trajtohet.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.