Nuk kam syze me numër dhe më djegin sytë, pse?

Intervista - - MJEKËT PËRGJIGJEN -

Jam një vajzë 23 vjeç dhe më pëlqen të kujdesem për veten shumë. 2 herë në vit vizitohem për të gji syze qetësuese prej 3 vitesh se lexoj shumë por kur jam vizituar s’më kanë thënë që kam nevojë për syze. Unë e ndjej shikimin shumë të lodhur dhe shpesh sytë me djegin dhe më skuqen nga brënda. A kam unë tet nevojë për syze? vër-

Rezarta Shkurti Okuliste Adresa: 1) Poliklinika Qëndrore 2) Optika UNION-pranë DIAMOND tek 21 dhjetori. Cel 0692529165. E dashur letërshkruese, ju më shkruani në letër që mbani syze qetësuese të cilat mesa kuptoj i keni marrë vetë, i keni blerë vetë në optikë, pasi nga vizita që keni bërë ju keni rezultuar pa syze. Në keto kushte syzja juaj duhet të jetë pa numer atëherë, me xhama zero, quhen xhama plan, dhe që veçantia e xham. Kompetencën për këto syze e kanë vetëm optikat. Mos ndoshta duke i blerë vetë ti këto syze, pa orientimin e mjekut, ke blerë syze me xhama jokorrekt për situatën tënde të të parit. Fakti që ty të djegin shumë sytë dhe të skuqen nga brënda mund të ketë lidhje me shumë shkaqe: nevojë për syze, mjekim antiinfeksioz ose oksigjenoterapi për sytë. Të sugjeroj që syzet tyre dhe tipin e xhamit. Nëse kanë diçka që nuk shkon, të japin zgjidhje. Më vonë mund të mendojmë edhe një terapi për sytë e tu me kolir me pika, të qetësojmë djegien dhe skuqjen. Të uroj gjithë të mirat e dashur. Uroj të të kem ndihmuar sado pak.

Dr. Skerdilajd Faria Drejtor i Klinikës KEIT. Tel. 044308555 Cel 0682000622

ëëë.keit.al :- Përshëndetje i nderuar. Rasti yt është disi spe - delimi i veshëve të hapur, pra afrimi i tyre me kokën, mund të realizohet me shumë sukses dhe rezultati është i përjetshëm, por ti po më përshkruan një situatë disi komplekse, për të cilën, siç të shkruajta edhe më sipër, është e nevojshme një vizitë dhe një vlerësim i kujdesshëm nga ana jonë.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.