10 dhjetor 2016 Poezia juaj...

Intervista - - POEZI -

Dhe shpejt e shfaqem një dëshirë -Te duhemi përgjithmonë të dy! Qeshte hena, yjet qeshnin, s’di pse çudi i’u duk dëshira. Por, ti o shpirt mos u’a vër’ veshin, ku dinë yjet ç’është dashuria! Sepse si njerëzit yjet nuk janë, ndaj dhe si njerëzit nuk duhen, Larg njeri-tjetrit s’i sheh dy pranë, larg edhe ndizen,digjen e shuhen. Tek digjen zjarr mes largësise shpesh njëri-tjetrit i çojnë sinjal. Është lot›i tyre i dashurisë një meteor tek shuhet larg. Ndërsa une te ndjeje kaq pranë , ndizemi, digjemi pa u shuar, aq sa dhe yjet zili na kanë tek rrinë aq larg e të vetmuar

ASTRIT LULAJ MARASH GILAJ

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.