Kush po e shkatërron familjen shqiptare?

Intervista - - NEWS -

Kisha lexuar se në Shqipëri ndodhin rreth 6000 divorce në vit. Nisur nga kjo shifër tejet shqetësuese mendova të zhvillojmë një intervistë në lidhje me to. Zgjodha për këtë një juriste, avokate e njëkohësisht specialiste e problemeve shoqërore, e njohur edhe nga emisioni “Me zemër të hapur” në “News 24”, zonjën Nexhi Beqiri. Ja, biseda me të:

Artan Kristo: - E vërtetë është zonja Nexhi që në Shqipëri ndodhin rreth 6000 divorce në vit?

Nexhi Beqiri: - Para se të ë ë është hera e parë ë - ë g - - është ë gazetë të ë

- - -

ë pë ë është ërtetë - -

- Nuk është i madh ky numër? Rrezik i bie që nje në tre-katër martesa përfundon në gjykatë për ndarje? Cilat janë shkaqet më të shpeshta të këtyre divorceve, sipas përvojës suaj?

- -

Arë - -

- ë

- - - -

ë ë ë

ë - - ë

-

- - - - -

ë ë ë - - -

- ë ë të

- ë ë ëtë ë ë të ë kë

- Natyrisht këto janë edhe divorcet më problematike te ne, apo jo?

ë ë

- Mos divorcet janë shtuar shumë për shkak se jeta është bërë më liberale, se burrat apo edhe gratë kërkojnë ta shijojnë jetën duke patur të dashur? Ndërkohë që ka shumë familje « që rrojnë për sytë e botës » se edhe burri, edhe gruaja kanë dashnore dhe familja ekziston vetëm në letra, por ka edhe gra, apo burra që nuk e durojnë këtë gjë…

- - - ë - - - ë ë - - - - - -

- - -

(Vazhdon ne faqen 15 )

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.