Irma Kurti: Tani kam në duar frutet e punës

Intervista - - NEWS -

Irma Kurti, është e njohur si poete dhe shkrimtare, por edhe si shkruese e teksteve të shumë këngëve të paharruara në festivalet e këngës në RTSH. Ajo prej shumë vitesh është me banim në Itali, ku edhe nga vjen

Alban Përmeti: -Çfarë ju solli pranë botës së poezisë dhe

- - - -

- A mund të na tregoni ndonjë mbresë nga fëmijëria?

- - - - - -

- Në publikun e gjerë ju njiheni edhe si autore e suksesshme e teksteve të këngëve. Gjithkush i mban mend bashkëpunimet tuaja me kompozitorin Ilir Dangëllia dhe këngëtaren Ermira Babaliu apo shumë të tjera që kanë lënë gjurmë në fonotekën e Radio - Tiranës. Si u lidhët me këngën?

- - -

- Le të ndalemi pak tek tekstet e këngëve. Ju keni shkruar përpara dhe pas viteve ’90-të. Çfarë e dallon krijimtarinë tuaj në këto dy periudha?

- - - -

-

- Në bagazhin krijues keni 14 libra në gjuhën shqipe dhe tetë në gjuhën italiane. Librat tuaja janë përkthyer gjithashtu në disa gjuhë të botës. Ç’do të thotë kjo për ju?

- - - -

- Në të përditshmen tuaj, a ju mungon Shqipëria?

- - - - - -

- A e mbështet bashkëshorti pasionin tuaj për të shkruar?

- -

I -

- Ju zhvilloni vazhdimisht takime letrare në plot qytete të Italisë për të prezantuar krijimtarinë. A mund të ndani me ne ndonjë përshtypje?

- - - - -

- A vazhdoni të shkruani tekste këngësh?

- - -

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.