Shenjat se martesa juaj ka probleme (dhe si t’i zgjidhni ato)

Intervista - - SEKS -

1. Jeni bërë si shokë dhome Ju ndjeheni më pak si të dashuruar dhe më shumë si shokë dhome? Nuk është shenjë e mirë. Partneri/ja ose bashkëshorti/ja juaj duhet të jetë miku juaj, por duhet të ekzistojë një lidhje më e fuqishme mes jush. Nëse ju ndjeni se nuk po ndani mes jush gjërat e jetës, atëherë ka ardhur koha të riktheheni në bazë dhe të forconi lidhjen tuaj. Kjo gjë mund të jetë aq e thjeshtë, sa një takim romantik e deri aq e ndërlikuar, sa këshillimi me një specialist.

2. Njëri nga partnerët ndjehet i zhgënjyer

Ndjenja e zhgënjimit shumë shpejt mund të shkaktojë largimin e dy personave. Nëse njëri, ose të dy, ndjejnë zhgënjim ndaj tjetrit, ky zhgënjim mund t’ju bëjë apatikë për lidhjen në përgjithësi. Për të rreg burimin e lëndimit tuaj dhe përcaktoni se ç‘duhet bërë për ta evituar. Mund të jetë e vështirë të përballesh me ndjenja të tilla. Përpiquni të përqëndroheni në kuadrin e përgjithshëm të situatës. 3. Tradhëti emocionale Disa ekspertë thonë se tradhëtia emocionale është më e keqe se ajo partneri juaj ka më shumë besim tek dikush tjetër dhe ka gjasa të diskutojë për të ardhmen me një tjetër person, kjo është e rrezikshme. Për të zgjidhur këtë problem është mirë të bazoheni tek objektiviteti i një profesionisti, dikush që mund t’ju ndihmojë të kuptoni se pse njëri nga ju po e kërkon intimitetin gjetkë. 4. Zero komunikim Komunikimi është çelësi i një marëdhënieje të suksesshme. Kështu, nuk është çudi që, kur komunikimi ngec, martesa ose partneriteti juaj mund të jetë në rrezik. Arësyeja për mungesën e komunikimit ndryshon. Një shkak është se që të dy jeni shumë të zënë. Sido që të jetë, caktoni një kohë për të folur me njëri-tjetrin shtruar. Sigurohuni që asgjë nuk do t’ju tërheqë vë të thelb të problemit. E dimë që është më lehtë të thuhet, se të bëhet, por drejtimin e duhur.

5. Intimiteti i përket së kaluarës

është diçka që bie në dukje mungesa e intimitetit emocional jetë një shenjë e madhe se martesa juaj e ka punën pisk, por ka mënyra të ndryshme si ta rindizni shkëndijën. Një ekspert lidhjesh sugjeron të - - prerë ato...mbase para se tjetri/a të shkojë në punë dhe gjithashtu kur të kthehet”.

6. Njëri nga partnerët nuk përpiqet të rregullojë gjërat

Kur njëri nga partnerët është dorëzuar, kjo mund të jetë zhgënjyese dhe dekurajuese për tjetrin. Për fat të keq, nëse personi tjetër e ka ndarë mendjen dhe do të nda- het, nuk mund të bësh gjë, sepse nuk mund ta ndryshosh tjetrin. Por, është e mundur të rregullosh martesën me një partner të pavullnetshëm. Kjo do të thotë ta shihni ju problemin nga ana juaj dhe të gjeni nëse ka ndonjë gjë që mund të bëni për ta përmirësuar. Nëse partneri/ja juaj është dorëzuar dhe nuk i përgjigjet përpjekjeve tuaja, sugjeroni ndihmën e ndonjë specialisti për t’i dhënë martesës një shans tjetër. 7. Tradhëti në seri Një martesë e ka të vështirë të funksionojë edhe pa tradhëtinë, por tradhëtia në seri mund ta bëjë atë apo partneri jeni fajtorë për këtë, ka ardhur kohë t’i përvisheni punës. Së pari, vendosni nëse martesa ia vlen të shpëtohet. Nëse përgjigjja është pozitive, atëherë përpunoni një plan së bashku që përfshin transparencën e plotë. Ka gjasa të kërkoni edhe ndihmën e një personi të tretë, profesionist. 8. Grindeni vazhdimisht Në një studim është zbuluar se grindja e vazhdueshme bën pjesë ndër tetë arësyet më të zakonshme për divorc. Nëse ju apo partneri vazhdoni të keni të njëjtën zënkë gjithë kohën, ka ardhur koha ta zgjidhni këtë problem. Së pari duhet të tregoheni mendjehapur. Megjithëse ju nuk bini dakort me njëri-tjetrin, përpiquni të pranoni më shumë pikëvështrimin e tjetrit. Një pohim i vogël mund të ndryshojë shumë gjëra.

9. Nuk gjeni kohë për njëritjetrin

Sigurisht, mungesat i bëjnë mirë çiftit, por nëse ju të dy nuk shiheni ose nuk mendoni për njëri-tjetrin, mendojë se nuk ka më kuptim të rrini bashkë. Axhendat e ngarkuara dhe martesat në largësi mund ta vështirësojnë qëndrimin së bashku. është e rëndësishme të gjeni kohë për partnerin/en, qoftë një bisedë i shpejtë. Ruajtja e kontaktit është çelësi kyç që martesa juaj të funksionojë.

10. Problemet tuaja qëndrojnë të pazgjidhura

Problemet e pazgjidhura jo gjithmonë përfundojnë me grindje. Nganjëherë, ato krijojnë distanca. Megjithëse ju nuk doni të vazhdoni të grindeni vazhdimisht, nuk është zgjidhje edhe të evitosh çdo lloj diskutimi dhe të pretendosh që nuk ka problem. Thuajeni hapur atë, mëso dhe si të bini në një kompromis. Lënia e problemeve pa zgjidhur mund ta gërryejë përbrenda si krimbi martesën tuaj.

11. Marëdhënia pabarabartë

Ndjeni sikur duhet të bëni vazhdimisht lëshim, ndërkohë që partneri/ja juaj bën atë që do? Marëdhëniet e pabarabarta mund të shkaktojnë zhgënjime dhe ta bëjnë një partner të mërzitet dhe heqë dorë nga lidhja. është e vërtetë që vogla dhe kompromise në një lidhje, por këto duhet të jenë të ekuilibruara dhe të bëhen nga të dyja anët. Në këtë rast është mirë që të hapni zemrën dhe të dialogoni për këtë. 12. Ju evitoni njëri-tjetrin Nëse ju apo partneri nuk doni të është e keni të bëni asgjë me njëri-tjetrin, mund të ketë disa arësye për këtë. Mbase që të dy keni hequr dorë nga lidhja, ose mbase ka një problem që duket i pakapërcyeshëm. Sido që të jetë, vjen një moment kur duhet të përballeni. Zbulojeni se çfarë është ajo që evitoni që të dy, pastaj caktoni një kohë pë të folur për këtë. Pyesni veten, çfarë nevojitet që të afroheni përsëri?

13. Ju ndjeheni vazhdimisht të zemëruar

Ne të gjithë kalojmë nëpër situata problematike në jetë, por në përgjithësi, lidhja duhet të bëjë të ndjeheni të sigurtë. Nëse ajo perceptohet më shumë si burim zhgënjimi dhe zemërimi, atëherë ka ard për problemet e lidhjes suaj, por mendoni edhe për emocionet tuaja. Këto janë gjëra të ndryshme dhe kanë nevojë për zgjidhje të ndryshme. Gjeni si të menaxhoni së pari emocionet tuaja dhe pastaj punoni në problemet që keni me partnerin/ en. Komunikimi i ekuilibruar mund të shtrojë rrugën për kompromis.

14. Ndjeni sikur situata nuk ka zgjidhje

Mbase ju ndjeni sikur situata nuk ka zgjidhje. Nëse ju mendoni se problemet kanë dalë jashtë kontrollit, mbase ka ardhur koha të këshilltar. Nëse ende doni të shpëtoni lidhjen tuaj, pavarësisht se nuk e dini zgjidhjen, ekziston një shpresë për të, por ka gjasa që duhet kohë për t’i sjellë problemet tuaja në një stad që mund të trajtohen.

15. Ju përpiqeni të lëndoni ndjenjat e tjetrit

Nëse ju keni shumë zemërim kundrejt partnerit/es, sa mundoheni të gjeni mënyra për të lënduar ndjenjat e tij/saj, ky është një territor i rrezikshëm. Kjo jo vetëm nuk është e shëndetshme për lidhjen tuaj, por është emocionalisht abuzive. Të gjithë zemërohen, por nëse partneri është armiku juaj, ka ardhur koha të rishikoni situatën. Këtu duhen bërë disa ndryshime serioze. Para se të rregullohen problemet, mbase duhet të menaxhoni zemërimin që ndjeni përbrenda. 16. Ju jeni bërë armiq Nëse jeni bërë armiq, ka ardhur koha të bëni një hap prapa. Çdo lidhje ka probleme. është e rëndësishme të ndani këto probleme nga dashuria që e mban të fortë lidhjen. Të mësoni të bëheni përsëri miq - dhe zbuloni si të largoni hidhërimin që ndjeni.

17. Nëse ia hidhni vazhdimisht fajin tjetrit

Loja e hedhjes së fajit tjetër mund të çojë shpejt në probleme në lidhje. Martesa kërkon përpjekje nga të dyja palët. Nëse njëri refuzon të marrë përsipër përgjegjësitë ose është më i interesuar që të gjejë fajtorin sesa zgjidhjen, kjo mund të shkaktojë shumë stres në lidhje. Kuptojeni se ju jeni në këtë lidhje së bashku. Harrojeni kush e ka fajin, përqëndrohuni tek zgjidhja.

18. Njëri nga bashkëshortët vepron si beqar

mendojë ose të sillet si një person beqar. Kjo mund të jetë një shenjë që ju jeni dorëzuar, ose mund të jetë si një thirrje për ndihmë. Sido që të jetë, i duhet gjetur zgjidhja. Nëse njëri nga bashkëshortët është duke u përpjekur të joshë njerëz të tjerë, duke kërkuar vendin e tij, etj, është e rëndësishme të kuptohet kjo sjellje dhe pse ndodh ajo. Ju duhet të bëheni përsëri një skuadër dhe kjo do të thotë të kaloni kohë së bashku dhe të komunikoni.

19. Momentet e këqija janë më të shumta se të mirat

Të gjitha lidhjet kalojnë kohëra të mira dhe të këqija. Por, nëse të këqijat i eklipsojnë të mirat, ka ardhur koha ta trajtoni problemin në tek negativet, mund të prireni drejt tyre dhe të mos keni dëshirë të rregulloni problemet. Së pari eviden tek problemet, përdoreni energjinë tuaj për të gjetur mënyra si t’i kapërceni. 20. Krahasim i vazhdueshëm Nëse ju e krahasoni vazhdimisht partnerin/en tuaj me dikë tjetër, martesa juaj ka nevojë për punë serioze. Nëse kjo ndodh në lidhjen tuaj, zbuloni burimin e kësaj sjelljeje. Pse bëni ju krahasime? Nëse jeni ju ai/ajo që krahasoheni, duhet të zbuloni me objektivitet se çfarë mendon partneri/ja juaj se ju mungon juve. Zgjidhja e problemit nuk do të jetë e lehtë, por, pasi të jetë - noni për të gjetur një zgjidhje.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.