Poezia juaj... Gjyshit tim

Intervista - - POEZI -

(Kushtuar gjyshit Brahim Kalemi) Më vjen keq për veten time Që nuk të kisha në fëmijëri Dorë të ngrohtë e ledhatime S’kisha unë si çdo fëmijë... Nga nuk vajte e ku nuk shkove Nuk i harrove zakonet tona. Në shumë vende ti studiove Dhe u ktheve si Shqiponja. Si s’ mu dha njëherë mundësia Nga ty të merja dituri... Oh sa shumë doja të dija Babi për ty më ka treguar Tani ndjej mall dhe krenari Në zemrën time e them me bindje I pazëvëndësueshëm do mbetesh ti ...

VALENTINA KALEMI TELHAJ

Drejtësia s’pipëtin, është kamur, kufomë që merr frymë, e pakallur, pa shpirt, e ndërruar me çdo gjë tjetër, një mall tregu, një ëndërr e vjetër. Unë e njoha drejtësinë, kur provova padrejtësinë…

ISIDOR KOTI

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.