Emigrantët

Intervista - - POEZI -

U nisën për jetë të mirë Por rruga ishte shumë e vështirë Do t’u derdhej gjaku shtrirë Nëpër rrugë, ngricë, akull, Ngrirë rrugët anë e mbanë Disa humbën, më s’u panë Se kështu e ka kurbeti Male kodra e dallgë deti Morën rrugët nëpër ftohmë, Pa buk buza,trupi njomë, Disa s’kishin orjentim në vete Jo më shpresë, as shenja jete Ca i përfshiu furtuna, acari, Disa i mbuloi balta, Uragani, Disa lanë amananete që kurrë s’u thanë U mbuluan me dhe të huaj ... Dhe kurrë nga Nëna s’u panë… Emigrant në dhe të huaj Varr pa emër, gjuh’ pa shkruar…

SABINA ELMAZAJ

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.