Pyetje për instruktorin Çfarë ushtrimesh duhet të bëj një fillestare?

Intervista - - SPECIALISTËT PËRGJIGJEN -

Jam Eli, 19 vjeçe. Kam parë në ëndërr një djalë që më simpatizon. Ai kishte një benz blu dhe më thoshte: “Eja, të të prek dorën”. Në ëndërr ai ishte më i ri dhe më i bukur. Ç’do të thotë?

- E dashur Eli! Ëndrra nuk bën ndonjë parashikim. Në ëndërr dalin dëshirat e tua të fshehura karshi këtij djali që të simpatizon. Ti ndjen për këtë djalë, por ke frikë të lidhesh me të. Arsyen e frikës e di vetëm ti. Gjithë të mirat!

Mbrëmë kam parë në ëndërr një djalë që s’e njoh. Deshi të më përdhunonte, por s’ia doli, pasi unë e qëllova në një vend delikat. Ola

- E nderuar Ola! Ëndrra tregon siklet dhe frikë ndaj një lidhjeje, mbi të gjitha ndaj marrëdhënieve seksuale. Pikërisht për shkak të kësaj frike, ju nuk doni të lidheni me një djalë. Bëni mirë ta shfaqni hapur frikën tuaj, në mënyrë që ai që ju qëndron pranë t’ju ndihmojë ta kaloni këtë frikë. E theksoj, këtë ëndërr e kam parë para disa kohësh, por mua më shqetëson akoma. Ç’do të thotë?

- E dashur lexuese! Ëndrrën e keni parë para disa kohësh, që do të thotë se nuk ka asnjë kuptim tashmë dhe ju s’keni pse të shqetësoheni më. Ajo parashikonte thjesht debate të vogla familjare, por kalimtare, që dhe ju vetë mund t’i keni përjetuar në atë moshë që keni qenë. Suksese!

Kam parë në ëndërr sikur isha në një dhomë ku ishin varur rrobat e mia. Pranë rrobave ishte një djalë që do të ndryshonte garderobën time. I merrte rrobat dhe thoshte: “Kjo s’bën”. Në fund hoqa bluzën që kisha veshur dhe vesha një këmishë rozë me vija, që ma dha ai djali. Këmisha më rrinte mirë. Faleminderit.

- E nderuar lexuese! Rrobat në ëndërr kanë shumë kuptime. Në rastin tuaj, kjo ëndërr parashikon që një person do të futet në jetën tuaj. Ai do të mundohet të ndryshojë shumë gjëra në jetën tuaj. Do të jetë person pozitiv dhe do t’ju bëjë të ndiheni shumë mirë. Ju uroj fat!

Përshëndetje instruktor, kam dy pyetje. E para, dua të di se çfarë veshjesh duhet të vesh gjatë kohës që ushtroj palestrën dhe e dyta, çfarë ushtrimesh duhet të bëj që mos të dëmtoj muskujt shumë? Faleminderit. Kejsi Durrës.

Renato Kurti, instruktor, 0696681688:Përshëndetje Kejsi! Më bëhet shumë qe - gjoj që po vazhdon palestrën dhe të uroj një regjim të shëndetshëm stërvitor. I lexova pyetjet e tua dhe shpresoj që këshillat që do të Të këshilloj që në palestër të vishesh thjesht dhe me - shumë comfort. Te duhet një peshqir personal dhe një palë atlete të pastra dhe kujdes me rrobat e hapura, gjithmon të kesh parasysh të mbulosh pjesët e buta si qafën, kurrizin dhe barkun. Kështu eviton ftohjen muskulare, mban konstant temperaturën e trupit gjatë ushtrimeve si dhe mbron veten nga virozat e shumta të të ftohurit. Për sa i për - zike, të këshilloj ushtrime shtrime aerobike ( kardio) Ushtrimet e forcës të jenë me pesha sa më të lehta dhe shumë të pakta. Fokusohu tek ushtrimet aerobike dhe shumë stre muskujsh, Normalisht që gjatë kohës së stërvitjes të kontrollohesh dhe udhëzohesh nga instruktori i palestrës. Në fund të çdo.stërvitje të këshilloj sa më Kurrë nuk duhet të kalosh - mitet e tua gjithmonë lehtë. - tet i kërkohen gjithmonë në kohë afatgjatë, asgjë në mënyrë të përshpejtuar dhe jo me ngarkesa. Të këshilloj shumë.ushtrimet me.peshën e trupit si pompat, uljet me këmbë - jsi që zgjove gazetën tonë. Të përshëndes.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.