Çfarë dini për lyerjen e flokëve?

Intervista - - TEST -

a. 10% b. 20% c. 75%

përhershme, si mund t’i mbroni ato:

a. Duke përdorur shampo dhe balsam special

b. Duke pritur dy muaj nga një lyerje tek tjetra.

c. Duke i larë me ujë të vakët

3. Përdorimi i çngjyruesit mund të a. E vërtetë b. Gënjeshtër

4. Sa kohë duhet të presësh para a. Të paktën një javë b. Të paktën dy javë c. Të paktën tre javë d. Të paktën katër javë

- tuara me bojë: a. Uji b. Drita e diellit c. Të dyja d. Asnjëra

6. Duhet t’i lyesh edhe vetullat a. E vërtetë b. Gënjeshtër

7. Pse është ide e mirë të ndërrosh a. Tregon se ndjek modën b. Ndryshon lëkura

8. Sa përqind e burrave mbi 40 vjeç a. Afro 5% b. Afro 10% c. Afro 30% d. Afro 40% 9. Sa kimikate futen në një bojë: a. Pesë tipe kryesore b. Afro 100 c. Më shumë se 5000

10. Për të zbuluar nëse jeni alergjikë ndaj një boje të caktuar, duhet t’i mbani erë për të parë nëse të bën të kolltesh dhe teshtish. a. E vërtetë b. Gënjeshtër

11. është mirë të përziesh bojëra të ndryshme për të arritur ngjyrën e dëshiruar: a. E vërtetë b. Gënjeshtër

12. Çfarë ngjyre u jep zakonisht a. Të zezë b. Kafe c. Të verdhë

13. Cili përbërës boje është i ndaluar në disa pjesë të botës, por i lejuar në SHBA? a. Kënaja

b. Acetati i plumbit c. Acidi i verdhë

14. Pse bojërat gjysmë të përhershme zbehen (shpëlahen) kaq shpejt:

a. Sepse përdorin zakonisht ngjyra të hapura b. Nuk kanë kimikate c. Shampoja shpëlan pigmentin

kur jeni shtatzanë: a. E vërtetë b. Gënjeshtër Përgjigjet 1. Përgjigjja e saktë është c-ja Disa e bëjnë për të mbuluar thinjat, disa për të ndjekur modën dhe disa thjesht duan të ndryshojnë. 2. Përgjigjja e saktë është a-ja përdorur shampo dhe balsam me silikon, një përbërës që mund të minimizojë dëmtimin. 3. Përgjigjja e saktë është b-ja ngjyrës, duke e lënë atë të bardhë ose me nuancë të verdhë. Çngjyrimi mund t’i bëjë këputen, si edhe boja, por ai nuk duhet të nuk do të ndikohet nga çngjyrimi dhe duhet të jetë i shëndetshëm. 4. Përgjigjja e saktë është d-ja të shkaktojë dëmtime që nuk rregullohen, - tur ngjyrën tuaj, keni nevojë të lyeni vetëm afro 0.3-0.4 mm çdo ditë. Kjo do të thotë se për katër javë ju do të keni afro 0.8 cm 5. Përgjigjja e saktë është c-ja Ky është dëmtimi mjedisor që shkakton ruajini ato nga dielli. Rrezet e tij mund të zbehin ngjyrën e tyre 6. Përgjigjja e saktë është b-ja Evitojeni këtë. Kurrë mos përdorni bojë t’ju bërë reaksion nëse shkon në sy. Ja pse - la dhe qerpikë, edhe në sallonet e parrukerisë. Nuk ka problem nëse vetullat janë me ngjyrë pak më të hapur ose më të errët sesa me një laps vetullash, pudër, ose xhel që është bërë posaçërisht për vetullat. Mund t’i ngjyrosni vetullat edhe me një bojë të përkohshme që aplikohet si një rimel. 7. Përgjigjja e saktë është b-ja Lëkura jonë hollohet me kalimin e mo mund t’ju bëjë të dukeni të zbehta. Nëse i keni shumë të hapur, mund të dukeni të shpëlara. Për të pasur një pamje natyrale me kalimin e moshës, disa ekspertë këshil- lojnë që brunet të zgjedhin një tonalitet më të hapur se ngjyra e tyre, ndërsa biondet një ngjyrë më të errët. 8. Përgjigjja e saktë është b-ja Edhe burrat duan të duken më të rinj. - mri është shtuar gjatë vitevet të fundit, sidomos tek burrat e moshës 50-64 vjeç. 9. Përgjigjja e saktë është a-ja. Gjithë ai proçes çngjyrimi, lyerjeje dhe zbutjeje që përfshin proçesin e lyerjes (pa përmendur varietetin e madh të ngjyrave dhe proçeseve), përfshin veprimin e shumë kimikateve. 10. Përgjigjja e saktë është b-ja Mënyra më e mirë për të parë nëse jeni alergjikë është ta testoni në një zonë të vogël të trupit, si në pjesën e përparme të bërrylit ose pas veshit dhe të prisni dy ditë. Nëse ndodh ndonjë skuqje, jeni alergjikë. 11. Përgjigjja e saktë është b-ja Përzierja e produkteve të ndryshëm në shtëpi mund të dëm Nëse nuk gjeni dot ngjyrën që dëshironi në një kuti boje, atëherë lërjani në dorë një parrukiereje me eksperiencë për të nxjerrë ngjyrën që doni ju. 12. Përgjigjja e saktë është b-ja Kënaja, një ngjyrë natyrale, gjysmë e përhershme, përftohet nga gjethet dhe rrënjët e bimës së kënasë dhe zakonisht jep një tonalitet ngjyre kafe, kafe- portokalli, ose kafe- të kuqe. 13. Përgjigjja e saktë është b-ja Acetati i plumbit gjendet kryesisht tek bojërat graduale (progresive), që zakonisht si një “substancë kancerigjene e mundshme për njeriun”, bazuar në testimet e bëra në laborator tek kafshët. Produktet që kanë acetat plumbi janë të ndaluara në Europë dhe Kanada. Shoqata Amerikane e Ilaçeve dhe Ushqimeve thotë se mund të përdoret nëse ndiqen me kujdes këshillat e përdorimit dhe mbahet larg fëmijëve. 14. Përgjigjja e saktë është c-ja. Molekulat e pigmentit të bojërave gjysmë të përhershme janë aq të vogla sa tyre futen më thellë se të tjerat. Kur i lani të pigmentit largohen të parat. Kjo ndryshon 15. Përgjigjja e saktë është a-ja - tesh thithen nga lëkura, por shumica e studimeve thonë se kjo sasi e vogël nuk dëmton zhvillimin e bebes. Disa gra shtatzënë ose përdorin bojëra krejtësisht natyrale, si - huni ta mbani sa më pak bojën në kokë dhe punoni në një dhomë të ajrosur mirë.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.