Gerti Deçolli: Ju tregoj për «Çmendina Dublim»...

Intervista - - HUMOR -

Shumë prej nesh kemi parë e realizmit socialist të « Çmendina Dublim» dhe shpesh herë nuk e kemi ndërprerë të qeshurën. Në to vendoset tekst i ngjarjeve të fundit politike, apo sociale që ironizojmë realitetin. Pikërisht sot i kemi marrë një intervistë krijuesit të “Çmendina Dublim», Gerti Deçolli…

Helidon Tahiraj: - Sa kohë ka që është krijuar “Çmendina Dublim”? Si lindi ideja e krijimit të saj?

Gerti Deçolli: -”Çmendina Dublim” ka 9 vjet që është krijuar. Mbaj mend që atëherë disa prej nesh bashkuam me pasionin për humorin dhe satirën. Për momentin jemi 8 veta në ri, “Vështrim kritik” (VK), Dublim”, te Tema Tv. Jemi në pritje të prurjeve të reja, sidomos femra.

-Çfarë duhet të ketë një femër, që të bëhet pjesë e programit tuaj?

-Që një femër të bëjë - het të ketë karakter, in bukura. Te kjo e treta nuk falim. Është kriter i pabisedueshëm, apo siç i thonë, i

-Në jetën e përditshme, a jeni të sjellshëm me femrat?

shoqëruar në rritjen tonë. Ja, të ta konkretizoj: gjate raportit seksual kur femra na kthen kurrizin, nuk na - men. Madje femrat i inkurajojmë ta bëjnë më shpesh këtë veprim.

- Përveç projektit të programit “VK” që po realizoni, a keni në plan të bëni programe të tjera?

- Jemi duke punuar për një projekt madhor, që shpresoj të arrijmë ta bëjmë vjetë nga data e sotme. Ky projekt domethënë del në treg me Parlamentin e ri të vitit 2021.

-Cilat janë profesionet

-Profesionet tona janë të larmishme. Unë psh jam mjek. Madje i pakorruptueshëm. Anëtarët e tjerë të ndërmarrjes sonë, janë të gjithë në zanatin e tyre. Aktorë, regjizorë. Ka pjesëtarë edhe me dy, a tre zanate. Njeri prej nesh psh, po bëhet mekanik, meqë po luan shpesh rolin e mekanikut. Unë te ai çoj makinën kur dua ta rregulloj.

-Kur e keni blerë makinën?

te ai, makina duket sikur e

-E kujt ishte ideja e emisionit tuaj, “Vështrim kritik”(VK)?

-Ideja VK ishte e imja. Kam përdorur nën-idenë e një programi italian që quhet «Mai Dire». Isha në dilemë se në ç’format duhej bërë programi. Duke fjetur gjumë vetëm, pashë në endërr sikur më erdhi një femër italiane dhe më tha : «Mund ta bësh siç e bëjmë ne italianët. Madje mund ta bëjmë bashkë». Kur u zgjova, kuptova se e kishte fjalën te emisioni. « Fqinja e mirë duket në ditë të vështira”, i thashë vetes. Pastaj neve pa mdihmën e italianes i futëm emisio- nit edhe elementë të tjerë shtesë. Kjo formë që kemi, mendoj se është formati ideal për “Çmendinën...”

për idetë?

-Megjithese shpesh jemi shumë te relaksuar gjatë përgatitjes së programit tonë, diskutojmë shpesh për bashku. S’jemi tip emisioni ku veç njeri bën skenaristin, moderatorin, vetë i bën reklamë makinës, apo karburantit dhe vetë qesh e duartroket.

-Meqë ra fjala te emisionet e tjera: Ç’mendoni për programet e tjera të gjinisë satirike, që janë në tregun televiziv?

- Dimë që për to hidhen shumë para. Me aq para sa shpenzojnë, kane mundësi të bëjnë çudira. Në fakt bëjnë humor të tredhur, se, siç duket paratë, i merr vetëm komandanti i programit.

-A mendoni se jeni banal, në tekstet tuaja?

-Nuk besoj. Banaliteti dhe vulgariteti nuk qendrojnë në fjalë, por te kuptimi i asaj që thua në tërësi. Për mua, më e pistë është të dëgjosh një profesor që broçkulla politike, sepse shitur veten te ndonjë ë politike, sesa të dëgjosh në njeri që shan se i ikën dritat.

-Nga cilat zona janë anëtarë ë « Çmendina Dublim»?»

-Sipas ndarjes së vjetër administrative, në staf kemi nga Tirana, Fieri, Vlora, Kruja, Shkodra. Presim të na vijë edhe një kontigjent nga diaspora. Kryesisht nga Greqia, meqë ka rënë kriza atje. Mund të ofrojmë edhe ndonjë nga djemtë që ka kthyer Merkel nga Gjermania, nëse nuk ka bërë dot dokumentat me gruan pensioniste gjermane.

-Marrëdhëniet me lekun si i keni? A e keni ndjerë rritjen e çmimit të biletës së urbanit, për shembull?

- Një pjese të rritje e dërmoi fare. Njeri prej nesh për shembull, e - shte më të holla pë te hapura. Atij po t’ja shash Erjon Veliajn, të vret. Ai djalë me rritjen e çmimit të biletës, më bëri te lë - ren. Do ja di për nder gjithë jetën, thotë...

-Cili mendoni se është politikani më i ndershëm?

-Me i ndershmi nuk e di ta them, por më i bukuri eshte Erjon Veliaj. Del 10 herë në ditë në tv dhe prapë pëlqehet.

-Nëse do ishit të pasur, a do e vazhdonit pasionin tuaj për humorin?

- Disa prej nesh e vazhdojnë akoma, me sa duket... -Në programin tuaj titulluar VK, pra «Vështrim Kritik», a përgatisni skenar, apo ja lini improvizmit të momentit?

- Gjithmonë futemi me tekst te përgatitur mirë, por lëmë vend edhe për improvizime.

-Ç’ju ka thënë pronari i Tema Tv kur ka parë programin tuaj? A nuk ka menduar t’ja u mbyllë, meqë ju godisni qeverinë?

- Pronarin e Tema TV, me thënë te drejten nuk e njoh fare. Emisionin e kanë kërkuar edhe televizione të tjera. Bashkëpunimi me Tema TV erdhi për faktin se gjetëm lirinë krijuese që neve kërkonim. të

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.