Poezia juaj... Bota jote

Intervista - - POEZI -

Kur mos t’i shoh më sytë e bukur E mos t’ dëgjoj fjalët e tua Nuk do mendoj që je e zhdukur Është bota jote këtu tek mua ... E kur t’ më mbys mungesa jote Të më bulçasë gjaku ndër deje Do t’ shkel parajsën e një bote Të botës tënde brenda meje ... Në ato orët ku sulmon malli Dhe errësira kërkon për sy, Do shkel parajsën për së gjalli Në botën time, bërë për ty !

vallë ç’të ketë ngjarë ? Ishte fundi shkurtit E premte e mallkuar Ah..., e zezë ditë s’ kam për të harruar... Me than se vranë Lilin atë kollosin djalë, i gjatë si një lis, i fort si një mal... Ç›ishte ajo dorë që preu atë lis dora i’u thaftë Ai kish një baba veç për të mendonte kishte dhe nje nënë që aq shumë e donte... Kishte dhe dy motra që me të jetonin i kishin ndarë dhe ditën prisnin ta martonin ! Ti nuse e bukur si moter për ne Lili do jetë gjallë Ne zemre e ke...

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.