4 gjëra që nuk duhet të bëni

Intervista - - SEKS -

Nëse vagina do të ishte një pavarura” (Indipendent ëomen) e grupit Destiny’s Child. Me këtë duam të themi se ajo mund të kujdeset vetë për veten. Megjithë këtë të vërtetë universale, ka ende gra që këmbëngulin që ta pastrojnë vetë këtë zonë me mënyra...nga më krijueset. Ja disa veprime që janë të gabuara dhe që bëjnë më shumë keq se mirë.

1. Evitoni pastrimin me avull (mos ndiqni këshillat e Ginethit)

së Goop (shoqërisë së krijuar nga Gineth Paltrou), për të jetuar një jetë të gjatë dhe të shëndetshme. të këqija, i themi stop. Vagina nuk është tapet dhe nuk ka nevojë për pastrim me avull. Sipas Ginethit gratë duhet të ulen mbi një legen me ujë të nxehtë, në të cilin janë hedhur bimë mjekësore dhe avulli që del bën pastrimin e vaginës dhe mitrës. Ky shkrim shkaktoi reagime të forta kundërshtimi nga publiku dhe specialistët që nuk e këshillojnë fare këtë metodë pastrimi, së pari sepse nuk është e nevojshme dhe, së dyti, sepse ka rrezik të digjni vaginën. 2. Evitoni vetëmjekimin Kremërat apo supostet që Tel. +355 4 45 35 611 / +355 69 63 05 552; Athinë: Rruga Viktoros Oygko Nr 60, përballë metrosë Metaksurgjio. Tel. 2105231865 00306943453911 blini në farmaci për infeksion artikull është më shumë për metodat shtëpiake që përdorin disa gra. Ju nuk duhet të provoni kurrë të vetëmjekoheni me metoda të tilla, si hudhra apo vaj ulliri, thonë specialistët. Në rastin më të mirë ato nuk do ta rregullojnë problemin tuaj. Po në rastin më të keq? “Kam parë djegie me kimikate të shkaktuara nga sugjerime të marra nga interneti dhe një djegie kimike brenda në vaginë është diçka që nuk do t’ia uroja askujt”, thotë një gjinekolog.

3. Futja e objekteve të çuditshme duket si ide e mirë.... por nuk është.

Ju e dini tashmë se çfarë lejohet të futet në vaginë: Tamponë, lodra seksuale, gishta, penis, - tive, kupa menstruale dhe kaq. Çdo gjëje tjetër ndalojani kalimin! Në thelb kjo ka lidhje me zakonet personale dhe arësyen e shëndoshë. Edhe lodrat seksuale, diafragmat dhe kupat menstruale duhen larë dhe pastruar pas çdo përdorimi. Çfarëdolloj gjëje tjetër, banane, kastravecë apo vegla të tjera që ngjajnë me penisin, duhet të qëndrojnë larg zonës suaj intime. Edhe sikur t’i pastroni dhe sterilizoni, vetëm tekstura e tyre mund të shkaktojë irritime serioze.

4. Evitoni dushin e kësaj zone

Jemi të sigurtë se ju e dini këtë, por nuk prish punë ta përsërisim. Vagina juaj nuk supozohet të mbajë erë si një rrobë e sapolarë. Këto produkte ndiko - nale, duke e bërë këtë zonë më të prekshme nga infeksionet, thonë specialistët.

Ne nuk duam t’ju mbajmë një fjalim për faktin se vagina është një “furrë me vetëpastrim”. Ju e keni dëgjuar edhe më parë këtë dhe sinqerisht, na pëlqen të mos i përdorim metaforat me gatim për zonën gjenitale. Megjithatë kjo është e vërtetë. Vagina mban një mjedis me pH të ekuilibruar, falë laktobacileve që janë të pranishme në të. Kur bëni dush në këtë zonë, ndryshoni mjedisin me natyrë acide që ndodhet aty në një mjedis neutral dhe e pengoni vaginën të pastrojë vetëveten. E dimë se çfarë pyetje do të na bëni tani: Nëse është kaq e keqe për ju, atëherë pse ka kaq shumë produkte në treg? “Këto kanë lidhje vetëm me marketingun dhe nuk janë të bazuara në asnjë shkencë”, thotë gjinekologu ynë. Nëse ju ndjeni nevojën për freskimin e zonës, përdorni metodën e provuar dhe të vërtetë të larjes me ujë dhe sapun, por vetëm nga jashtë.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.