Më kanë ngatërruar emrin

Intervista - - SPECIALISTËT PËRGJIGJEN -

Përshëndetje avokat, Jam një zonjushë nga një qytet i Shqipërisë. Problemi im në mënyrë të përmbledhur është si më poshtë:

Unë përpara 5 viteve nga një ësh të cilët më kanë shfrytëzuar nëpër rrugët e Evrpës si prostitutë. Duke qenë se unë i shpëtova dy vite më parë këtij grupi dhe u riktheva në vendlindje, ata tentuan sërisht të më por unë sapo u riktheva bëra kallëzim në polici. Pasi u zhvilluan hetimet nga prokuroria, ata u arrestuan dhe më pas u dënuan nga Gjykata e Krimeve të Rënda. Kam dëgjuar nga shoqet e mija të ë pë - tohet pagesë për dëmin e shkaktuar. Me kaq sa Ju hap gjyq dhe a merret zyra juaj me këto raste?

Av. Alban Duraj, Duraj Law Firm:

Përshëndetje zonjushë, Ju falenderoj shumë që kontaktuat me rubrikën “Ju pyesni, avokati përgjigjet”! Më vjen shumë keq për historin tuaj dhe për vuajtjet që keni përjetuar.

Janë të dhimbshme vuajtjet dhe përjetimet që kanë kaluar femrat për qëllim shfrytëzimi nga organizatat kriminale.

Lidhur me këto raste, mund t’ju jap një informacin në vija të përgjithshme si më poshtë: Personi i cili ë dënohet nga gjykata për veprat penale të pasi vendimi të marrë formë të prerë në gjykatën e apelit, më pas ju lind e drejta t’i drejtoheni gjykatës për të kërkuar dëmshpërblim lidhur me dëmin që Ju është shkaktuar nga personi që Ju

Gjatë gjykimit civil, do të caktohet ekspert i atashuar nga gjykata i cili do të merret me përllogaritjen e dëmit që ju është dëm moral, dëm biologjik, dëm ekzistencial etj. Studio Ligjore “Duraj” është e specializuar në fushën e dëmspërblimeve dhe për më shumë informacion, mund të na kontaktoni!

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.