Burrat grekë keqtrajtohen nga gratë

Intervista - - SEKS -

Një studim i ri evropian zbulon se në Greqinë e krizës janë shtuar edhe rastet e dhunës në familje. Por, ajo që ndryshon nga vitet e mëparshme është se tani janë më shumë burrat ata që kanë rënë viktimë vendeve evropiane për këtë problem.

Organizata Domestic Violence- Dhuna në familje, bëri një studim me disa vende evropiane, ndër të cilat ndodhej Greqia, Britania, Belgjika, Hungaria, Suedia, Portugalia, Gjermania dhe Spanja. Nga të dhënat ka dalë se burrat grekë bien viktimë e dhunës psikologjike në masën

Në Greqi, Hungari, Belgjikë dhe Spanjë u vunë re më shumë dhunë - dronte në vend të parë me 31,7%, ndjekur nga Anglia me 15.1% dhe Belgjika me 14.2%. Të dhënat e studimit i përkasin vitit 2010, kështu që ekspertët vlerësojnë se këto shifra janë rritur, por nuk kemi regjistrime të reja. Në shifrën e dhunës psikologjike, 72%, futen kryesisht rastet e dhunës verbale përsa i përket papunësisë dhe rrogës që marrin burrat, ndërkohë që janë shtuar edhe rastet e përzënies nga vatra familjare për shkak të papunësisë.

shifrën 31,7% nuk përfshihej dhuna me anë të rrahjeve, por shtyrje dhe shuplaka. Ajo që është për t’u shënuar është se vetëm 25% e burrave i ishte përgjegjur dhunës me dhunë.

Psikologët thonë se burrat dhe gratë që përdorin dhunën, nuk mund të ndryshojnë, vetëm nëse e kuptojnë vetë problemin e tyre, ose duke përdorur ndonjë mënyre drastike, si braktisjen.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.