Poezia juaj... O prindër ç’pasuri më keni lenë?

Intervista - - POEZI -

Jeta ka, kaq shumë të mira.

FLAVIO TELHAJ

13 vjeç Ua shoh shkëlqimin në çdo fjalë, Mbaj mend, ju prindër na porositnit, kur na këshillonit si vajzë e djalë: Mos e bëni veten t’u zënë për fyti!... Mos i jepni hua një të pandershmi, Na thoshte shpesh babai im i mirë, Se përfundoni me grushte, pasi qeshni, Dhe fytyra ju bëhet pis e nxirë... Mos jepni me dorë ta kërkoni më këmbë, Më thoshte shpesh nëna nikoqire... Mos e paragjyko në shoqëri dikënd, Se quajtura miqësi prishet prej tyre... Analizoje pastaj dënoje me fjalë vreri, Mos lakmo të mirën që mund të ketë ai, Në derën tënde s’troket as turpi as tmerri...

LULJETA GJOSHA PASHOLLARI.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.