Jiit Ëzçener: Ezeli është ndryshe

Intervista - - TELENOVELA -

Jiit ener një aktor turk, që ka lindur në Izmir, më 6 prill 1972. Ai diplomuar në Universitetin Teknik Jildiz për inxhinieri elektronike. Më pas ener studioi për aktrim në atelienë Shahika Tekand dhe luante në disa pjesë teatrale. Filloi të punonte në telenovelën e parë në vitin 2000 dhe që prej asaj kohe nuk ka qëndruar as edhe një moment pa punë, duke pasur në karrierën e vet më shumë se 17 role dhe karaktere në telenovela të ndryshme. Telespektatori ynë e ka njohur së pari në rolin negativ të Xhengizit, në telenovelën “Ezel”, por së shpejti do ta shohë edhe në telenovelën “Hakmarrja”, ku ai do të zëvendësojë Nexhat Ishlerin, që interpreton rolin e Ryzgarit.

Ëz ë Ëz është është

- Emri yt në turqisht do të thotë trim dhe, mesa dimë ne, je vërtet i tillë. Para disa kohësh kalove një sprovë të vështirë me vdekjen e babait tënd…

- Është e vërtetë se pas disa ditësh do të ë ërisë ë pres në ë ët e tua, ë ë situata që të ë i kanë pë pë ë ë ë ës së ë - ndë ë të ër ë ë ë ën nuk do të kesh të ësh, por që ë ë ë ë ë ë - ë ë ë ërinë, rrethanat të - ë

- Tani ti vetë ndjehesh më mirë me shëndet?

ë ë ë të ë ë është kronike dhe e pashë ëson të ë dhe përpiqesh të ë - Të trembi kjo gjë? ë Unë - ë ë, vitin e shkuar pë ë ë, të ës nuk i dhashë rëndë ë ishte di ka e pë ë ë ë ë të ë ë.

- Kalove pothuajse gjithë verën në Izmir për të kryer terapinë…

thuhet, do e keqe e ka ë të ë ë verën qëndrova ë, ndërkohë që kisha 20 ë ë ë që ë në ë ë të ë. Unë ë herë në ë dhe ndodhi që ë ërisht ditën që shkova unë orë ë ë ta ë shtë të destinuar të ë kurrë Ndërkohë ë kishte - ë vete në shtëpi. Nuk ë se e kisha - niku dhe shkova në shtë udita. ë shtë ë ë ë të - ë ë ë ë pësova ën e parë ë ëto nuk kishte ndodhur në të vërtetë, se është ë ë et dhe terapia. Me veten ë ë - trë ëndrrë ë

- Sido që të ishte, gjith ka shkoi mirë. Fotot nga ceremonia mortore dolën vetëm në shtypin lokal.

- Nuk ishte e vështirë ënë të ë ë nuk i, as Kenani që - diat e rëndë ë dë kë ë ë ekip pune për të ë. Kundërsh ë As nuk nuk kë ë ë i ë ë ë tepër që në ë dhe ë. Ata shkruan pë avokatit të Ë ener ë ë ëse ë pakta dhe ë të ë ë në ë ë, si ë ë, të që ërpara. ëshirën tonë ën ditë ë pas.

- Në ceremoni nuk erdhën disa kolegë të tu…

ë - ë të ë. i ë edhe pë ë ë ë ë ën për shkak të ë ëhet të ë që të shkosh në të shokut të ërve kë të shkonin në ë ër.

- Po edhe Kenani kishte xhirime, por erdhi, ndërsa të tjerët…

ë ditë, pë ë vinte as ai.

- Pësove ndryshime brenda vetes nga ky eveniment i hidhur?

ë - ë dashur. Rishikova disa aspekte të ë ë dhe au ë ë ë dhe në ë të rritur. ë ë ë ë ë pë ë ë pë ë ë ë në ën tënde.

- Cila është gjëja e parë që bëre pas 1-2 ditëve të para?

ë që ë ë ë në parë të ës së ë ë - dur të ë ë ëtë desha. Arë ës përsë ë - ë pë ësi, në periudhat e ë - ë të ë ë ë të ë ë që ë ë ishte të ë në ë restorant.

- Po ajo si ndjehet?

- E ka të vështirë ë ë të vështirë është e ë ka do të ë ë.

- E prisje propozimin për të marrë pjesë në telenovelën “Hakmarrja”?

ë isha askund atë - hën kontratat, unë ‘pë ë shë - ë ë ë ërë. Kë ë të ë di ka në vitin në ë ë -

- Ti zure vendin e Nexhatit (Ishler) që luante rolin e Ryzgarit në sezonin e parë. Si t’u duk kjo?

ë ë ëvendë ë ë ë në punën tonë.

- E them sepse keni një marëdhënie të ve antë…

- Nuk ka të ë ë ë ë ë ë ë puna. Unë ëvendësova si ëvendë do aktor ër. - Njiheni prej shumë vjetësh? ë pak në pë ë si vë është ë Është ë i ve antë dhe ë e kanë - ë ë se kë ër. Kanë thënë se ka ardhur në ë e deri se ka do ë ër shkak të - ë ë - tin, por ata vetë.

- Megjithatë ai u largua për arësye shëndetsore…

ë kurrë së ë - farë ka ai, pse u sëmur? - Nuk është ë ta ë di që do të ë ë. Nuk dua as të ë ë ër.

- Ti ke thënë se nuk i sheh rolet e tu, por tek “Hakmarrja” e ke parë veten”

ë ë ë ëvendësova dikë dhe kisha 10 herë ë ë ankth që të isha në ësinë ë ëto ë ë. Kë ë të ë për ë ë -

- Po Beren (protagonistja) si ishte. E njihje më parë?

ë në ë që ë të ë ët e ë pë ë në është e ve antë ë ë të ë ë ë Është ë punëtore, qen i punës, si ë pë ë ë pë ë që ë në ë ë të ë të ë aktore turke.

- Si ishin leshikuesve?

- Në ëe ë ë pë ë ë rekord të vërtetë ë është ë ë - -

- Ti ke luajtur rol negative edhe tek seriali “Dudaktan Kalbe” para Ezelit. Mendon se të është ngjitur imazhi i personazhit negativ?

- Është i rëndësishë ë ë ë ë - ë ë - ëse do ditë ë shtëpitë ë ë ë të shohin, është ë të të ë

- Është më mirë të jesh personazh negativ, sesa pozitiv?

- E ‘rëndë ë ë të është ana kontradiktore ë ë ë shifrat e te-

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.