Merita Merja:Një femër e hekurt

Intervista - - BUKURI -

Merita Merja, është një ndër emrat më të dashur të të gjtihëvë përsa I përket parukerisë dhe estetikës. Pëlqimi, frekuentimi dhe kërkesa e madhe e klientëve të saj, ka bërë që ajo ta zgjerojë biznesin e saj duke hapur edhe një qendër të re estetikë dhe shëndeti gjithashtu, për të qenë sa më pranë klientëve të saj. “Wellnes&Beauty Center Merita 2” ka hapur dyert që prej javës së kaluar, me një inagurim privat, me miqtë më dashur të Meritës. Sallonet e saj të parukerisë janë investimi i saj më i rëndësishëm, është biznesi ku ajo gjen veten, profesioni me të të gjithë. Ajo ndihet mirë kur merr shumë komplimenta nga klientet, kur i sheh që ato rikthehen sërish sepse e pëlqejnë punën e saj. Ajo është e rrethuar nga ndihmësit e saj të cilët sipas Meritës janë një shtysë mjaft e madhe për të çuar përpara biznesin. Megjithëse sheh se e ka konsoliduar biznesin e saj, Merita nuk kënaqet asnjëherë. Mendon se ka gjithmonë gjëra të reja për të mësuar, modele e tendenca të reja që duhet t’u propozohen klienteve. Për këtë ajo është vazhdimisht në lëvizje mes Europës dhe vendeve aziatike për të ndjekur nga afër trajnimet me parukierë të famshëm. Siç shprehet dhe vetë,- në këtë zanat ka gjithnjë vend për të mësuar, për këtë unë përpiqem të ndjek nga afër trajnimet ndërkombëtare dhe të marr pak nga sekreti i parukierëve të njohur botërisht. Dëshira dhe pasioni më kanë udhëhequr gjithnjë në këtë profesion dhe unë përpiqem të jap më të mirën nga vetja. Kështu dhe klientët mbeten gjithnjë të kënaqur.Për shqiptarët ishte mjaft e vështirë të realizojnë një biznes personal sepse si gjithmonë do ketë ashkla e bërryla gjatë me sforco dhe më pas me punë dhe sukses ajo arriti të jetë emir më ë fuqishëm në fushën e parukerisë dhe estetikës shqiptare. Sallonet e saj janë më të preferuarat në Tiranë, Ato frekuentohet në çdo kohë nga spikere televizive apo personazhet publikë shqiptarë dhe kjo ia ka shtuar shumë punën. Gjithsesi Merita, shprehet se çdo klienteje i rezervon të njëjtën përkujdesje, qoftë kjo person publik apo qytetare e zakonshme.

Fabjola Kuburi:- Merita, të quajnë si femër të hekurt, si e ndjen veten?

Merita Merja:- -

- Ke hapur një qendër të re bukurie dhe estetike, udhëton shpesh jashtë, disenjon fustane nusërie vetë, madje ke kërkesa edhe nga jashtë për t’i bërë të tyret këto fustane. Tani që poe mendoj, je vertëtë një femër e hekurt…!

-Kjo do të thotë që nuk varesh nga askush tjetër përveç vetes?

- - -

-Thonë që je e mirë dhe e dhembshur?

- -

- Ti e ndjek gjithmonë intuitën?

-

-Të tjerët të konsiderojnë një shembull shumë të mirë për t’u ndjekur?

- - -

- Di si ta bësh vetë, lumturinë tënde?

-Një këshillë, që ju keni për te apasionuarat pas artit të bukur të parukerisë?

- - - -Sa beson tek vetja? - -

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.