Pranvera dhe ty!

Intervista - - POEZI -

Unë e njoh pranverën vetëm nga ty, sepse shkëlqen me qartësi të çmuar, në sytë e robëruar nga tejshikimi. Shpejt shndërrohesh në muzikë të ëmbël, dëgjohesh kudo, madje edhe në kumbime, në shtëpi, rrugë, lokale, kudo ku ka ajër, ti ndez jetën e re me kuriozitetin e pajës. O gjuhë e virgjër e lëndinave me lule, më thuaj një gjë të re, diçka të pashprehur, që buron prej shpirtit tënd dhe trupit si dritë, që të më ç’lodhet mendja, sa herë mbyll sytë. Unë e njoh pranverën vetëm nga ty, edhe në ditët pa shije, në netët pa ngjyrë edhe kur nata ngjesh të ftohtin si për ironi,

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.