Ylli Baka: Telashet e Baftjarit

Intervista - - MUZIKE -

Alban Përmeti Baftjari ?

Ylli Baka: - Lindi nga nënë shumë e mirë e baba shumë i mirë…

- Po kush babai? - Në ë… - Që nuk janë homoseksualë, apo jo?

- Jo, jo as unë nuk jemi të ë… (Qesh) Ishte një dëshirë ër ta bërë këtë këngë më mua. Edhe

- Njiheshe me Besin? Keni bërë edhe ndonjë këngë tjetër sëbashku?

- Jo, këngë nuk kemi bërë, por kemi 10 vjet që bashkë punojmë nëpër koncerte të ndryshmë në ëri e diasporë dhe na është “ngrënë” muhabeti. “Dua të bëj një këngë për Baftjarin më tha, ë që rri gjithë ditën tapë i thashë , se vërtetë mendova se bë si ide. Pastaj ç’ne unë me këngë humoristike?!

- Nuk ke kënduar kurrë këngë të tilla?

ë shumë. “Hajdutët” pë është këngë humoristike, por jo këngë rakie, siç e donte Besi… “Bëje si të duash më tha ai, unë dua që brenda të jetë emri Baftjar…”. Mendova se çfarë rimonte me emrin Baftjar dhe në vend bëra nja dy vargje:

« Ta gëzojmë Baftjarin me është : nëna e kush » I mora dy mendime edhe mikut tim të ngushtë, të mirënjohurit Arben Duka. U bë refreni në vargjet e tjera… - Ty të vjen ndoresh për poe? - Unë këngët e mia i bëj të gjitha vetë zi këtë në

- Po muzika e Baftjarit si u krijua ?

- Muzikën e bëra në vend duke ë ë Besin, ndërsa po i thoja vargjet e refrenit. Nuk po ja recitoja, por këndoja. Zgjodha një ë që të ishte afë ër këtë më ndihmoi shumë Ç ë nuk ma prish asnjëherë…

- E prisje këtë sukses të Baftjarit?

- E prisja që kjo këngë do pë është një star, por që të bëhej kaq “hit”, jo, kurrën e kurrës, edhe pse Besi kur e dëgjoi këngën më tha që do të bëhej nami e këtë këngë…

- Dhe u bë nami, siç tha Besi, apo jo?

- Po, që ditën e dytë që u hodh në internet pati 600 mijë të këndoj më kërkojnë Baftjarin. Nuk duan të dëgjojnë asnjë këngë tjetër veç Baftjarit… - Pse pati sukses Baftjari? - Është këngë e bukur në fakt. Refreni është shumë i këndshëm, ndofta edhe sepse erdhi në një moment frymëzimi shumë spontan. Kënga ka humor e një të thjeshtë. Edhe interpretimi i Besit është fantastik… Kjo ka bërë që njerëzve t’u ngjisë kjo këngë. Tani sa herë thonë “Gëzuar!”, thonë edhe “Gëzuar Baf- tjar!!”. Emri Baftjar është bërë i famshëm…

- Pashë komente në You Tube” ku të huajt pyesnin se cili është ky Baftjari, madje një italian kërkonte shpjegime se pse kjo këngë është bërë trend në Itali?

- Po, në është bërë i famshëm. Ditën e tretë të ë “You Tube” ka qënë në vendin e shtatë të Por jo vetëm në ë video ku në Amerikë edhe zezakë që kishin shokë shqiptarë thoshin duke qeshur “Gëzuar Baftjar!”

- Pas këngës Baftjari është bërë i njohur edhe në politikë. Kënga e Baftjtarit është kënduar edhe në çadrën e PD-së…

- Këtë nuk e dija, por e di që në tha njërit “Gëzuar Baftjar!”. Po kështu, edhe në ët ërisë kishin nxjerrë një pankartë ku kishin shkruar: Voto Vetingun Baftjar!”

- Po ndonjë Baftjar të vërtetë ke takuar pas këngës?

- Takova ish - kryetarin e Bashkisë së Fierit, Baftjar Zeqon e i thashë që “nuk e kam me ty”. ë më thoshin që e kisha bërë për të këngën. “E di që s’e ke me mua”, tha ai duke qeshur… E bukur është se pas këngës shumë njerëz, sidomos të rinj, më thër - hive Baftjar ? », më thonë. « Gëzuar Baftjar !”, më urojnë. Më është bërë bërë Baftjari si emër i dytë. Edhe foshnjat në karrocë kur më shikojmë, më thonë “Ua erdhi Baftjari!”. Ndaj pë nga rasti t’u bë - Po ti e pi rakinë? - E pi, po jo si Baftjari. Pi shumë pak edhe pse jam nip në

- Nuk të pyeta, pse e bëtë nga Skrapari Baftjarin? Apo është me LSI-në ?

- Jo, jo , thjeshtë për rimë : Baftjari, zjarri, përsëmbari - edhe për raki

- Do bëni tjetër bashkëpunim të suksesshëm me Besin ?

- Dëshira e Besit është, por unë mendoj se Baftjari do të rrojë gjatë në zemrat e njerëzve dhe suksesi i tij nuk mund të

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.