Vesa Smolica: M’a ka falur Zoti!

Intervista - - MUZIKE -

Vesa Smolica, ka më shumë se 13 vjet që është pjesë e artit shqiptar por u bë e njohur në “The Voice” ku edhe spikati për zërin potent dhe që të mbetet në mendje për shumë kohë. marketingun, një artiste multidimensional, ajo sjell “Du me t’pas”, një realizim që duket se ka gjetur poziconimin e duhur në shijet e publikut!

Fabjola Kuburi:-Vesa moj Vesa, “Kë do me pas” Vesa?!

Vesa Smolica:- Po punoj për ato që i kam sot të mos i humbas se ato që s’i kam nuk më përkasin mua,

po këtu ndë - tin e këngës time të fundit: “Du me t’pas” që e ka shkruar reperi Vig Poppa, duhet ta pyesim atë. Unë për vete ende nuk dua me pas njeri. (Qesh)

-Si u konkludua ideja për të realizuar klipin e këngës “Du me t’pas”?

ën, njerëzit se nuk më premtonte. Kë ë muajit dhjetor dhe u promovua në organizime të ndryshme të fundvitit, në majin mars edhe pse kisha disa mundësi zgjedhjeje produksionesh dhe idesh, zgjodha njërin që bashkëpunoi më shumë me mua në aspektin e ideve dhe pritshmërit ishin ato që kishim ë shumë e kënaqur.

-Në këngët e tua bien në sy tekstet e dashurisë, si është puna, po përjeton ndonjë dashuri apo …??

-Temat e dashurisë në tekste janë ato që nuk dështojnë asnjëherë për të depërtuar te pu ë eshte një masë e njerëzve që e gjejnë veten aty, ende nuk ka asgjë në atë aspekt për mua dhe kjo është zgjedhja ime. -Çfarë të frymëzon më tepër në profesionin tënd si këngëtare?

ë të ë pë ë që po ndodh shumë kohëve të fundit dhe ky është progres në punën time, kjo më frymëzon për të ë projekt tjetër të ri muzikor.

-Kush është për imazhin tënd?

- Në shumicën e rasteve vet por sigurisht për paraqit - tore të ë madh në krijimin e imazhit por ajo e fundit që kam bashkëpunuar edhe në projektin “Du me t’pas” është kreatorja nga Prishtina Nadira Kika.

- Çfarë të pëlqen të bësh në kohën kur nuk je e impenjuar me aktivitetet e muzikës?

-Momenti i parë që më jepet të muzikore mundohem të sa më shumë kohë - ëviz në ndonjë vend të afërt pë për të marr

-Ndihesh e sulmuar nga thashethemet e gazetarëve?

-Më ka ndodhur edhe pse ë kam si artiste besoj që ënë aq vend për të më gjithësesi ata duhet të kapen kujdesur diku dhe e keqja është se ekzagjerojnë, mendoj se kanë më shumë kapacitet për të kuptuar atë që ofroj dhe posedoj unë si artiste të ë ë tyre.

-Sapo shkruan për ty frymëzuar nga një status, që ti ke bërë ndërhyrje plastike… mua më duket trillim… por si qëndron e vërteta?

-Nuk dua të bëhet kjo temë e diskutimit sepse unë ë pikërisht për këtë gjë, një nga ë, të - zistojnë ëse e shohim anën pozitive atëherë është padyshim një ëm për pamjen që - vojë për ndërhyrje.

- Çfarë mendon se të ka bërë më të suksesshme në karrierën tënde?

ëbesimi në një treg të ashpër muzikor, eksperiencat e mia muzikore ndër vite dhe projektet komer ë fundmi të gjitha këto më kanë bërë ajo që jam sot.

-Përveç muzikës ke ndonjë plan tjetër në mendje që do e përdorësh si armë të dytë në të ardhmen tënde?

-Po unë kam mbaruar studimet master për Marketing dhe Administrim Biznesi kështu që do të kem një profesion të dytë në të ardhmen.

-Po me jetën e natës çfarë marrëdhënie ke?

- Nuk e frekuentoj shpesh jetën e natës kjo ndoshta nga mbrëmjet e mia të shpeshta mu- zikore netët e gjata që të çojnë pak pushim në atë pjesë, për t’u karikuar sërish me energji për mbrëmjen tjetër muzikore në vazhdim.

-Duke qenë se muzika kërkon shumë impenjim ankohen ndonjëherë miqtë e tu se i ke lënë pas dore?

-Po dhe e di që nuk më kuptojnë pa qenë në vendin tim por unë tani e kam momentin për të dhënë maksimumin në karrierë që më vonë të rrjedhë natyrshëm suksesi, ndoshta kjo është sakri ë e madhe që paguan nëse orientohesh në muzikë.

-Je penduar ndonjëherë, nëse po cili është pendimi më i madh?

-Jam tip me temperament dhe e drejtpërdrejtë, dy gjëra që ëndojnë njerëzit shpejt, nuk është që ëherë aty, por shpeshherë stresi, dinamika në jetë të bën të mos i ana ërat dhe ti thuash ashtu troç.

- Çfarë të mërzit më shumë nga jeta e përditshme?

-Rutina ose aktivitetii pakët, do më çmendte.

më e madhe në gjithë këto vitë pune?

ë e madhe për muzikë deri sot është koha që kam ndarë për të ërkushtim dhe seriozitet, ka 13 vite që jam në tregun muzikor duke punuar fort për të arritur aty ku dua dhe duhet të jem, nëse nuk e arrij që ë ishte “ëaste of time”(humbje kohe) dhe shumë vonë për diçka tjetër që as nuk dua ta mendoj.

-Nëse do të jepej mundësia, të ndryshoje diçka n ishte ai?

-Për momentin si shtet Kosovar do të në ëvizje të ë që është situatë që po më brengos shumë sepse ne si artistë mund të jemi mënyrë e mirë që shteti ynë mund të përdor për të promovuar vendin, ën, shoqërin e shëndosh etj.

-Ke ndonjë idhull muzikor që sa herë përpiqesh të bësh diçka e merr si shembull?

ë ë që janë ndërkombëtare por nuk mund të bazohemi në atë çka ata bëjnë sepse kanë treg tjetër nga ai i yni por mund të jenë inspirim. - -Të kënduarit, jeta muzikore -… të mërzit? -Kur injorojnë faktin se kush jam dhe çka posedoj si artiste, vetë artistët.

-E ke menduar ndonjëherë si do kishte qenë jeta jote nëse nuk do ishe këngëtare. Do me thënë çfarë drejtimi do merrte, ose çfarë profesioni do kishe?

-E thashë më ë krahas muzikës kam zgjedhur të studioj marketing dhe administrim biznesi por nëse prapë do të ki ë art do të zgjedhja ë, moderimin.

-Në një të ardhme, kur të martohesh dhe të bëhesh nënë, nëse do të duhet të zgjedhësh fëmijë e duhet të zgjedhësh mes familjes dhe karrierës, kë do zgjidhje?

-Prandaj shumë këngëtare krijojnë ë sepse do pë

-Për ta mbyllur kë do falënderoje më shumë për arritjet e tua?

-Më ër modestinë, por veten!

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.