11 gjëra që nuk duhet të bëni

Intervista - - SHËNDET -

Ju po mendoni seriozisht të që tani të shihni revistat me bebe dhe keni menduar edhe ndonjë emër. Jeni përgatitur mendërisht të prisni në jetën tuaj një fëmijë, tani ka ardhur koha që të përgatisni edhe trupin, duke u përjekur të jeni sa më e shëndetshme. Ja 11 gjëra që nuk duhet të bëni nëse doni të mbeteni shtatzënë.

1. Të bini ose të shtoni shumë në peshë

Pesha shumë e madhe, ose tuaja për të mbetur shtatzënë. Në të dyja rastet mund të shkaktohet atëherë vezoret nuk prodhojnë vezë. Kur kjo ndodh, nuk mund të bëni fëmijë. Nganjëherë, ndryshimet në peshë shkaktojnë çrregu - ziteti gjithashtu shton gjasat për: - na në gjak, një bebe me peshë të një peshë të shëndetshme para dhe gjatë shtatzanisë. Ekspertët thonë se mirë është të kesh një peshë me IMT 18.5-27.

2. Të bëni shumë ushtrime

Nuk është e shëndetshme të - tuk, por, nëse jeni duke menduar të mbeteni shtatzënë, nuk është - sive. Ushtrimet e forta mund të që e vështirësojnë punën e ve vezë. Vrapi i fortë, aerobia, noti, - sojnë mbetjen shtatzënë edhe kur t’ju ndihmojë të bini në peshë dhe të përmirësojë mundësitë për të mbetur shtatzënë. 3. Ta lini për shumë vonë Është mirë të kesh vënë në vijë pak më vonë, por është e rëndësishme të kini parasysh se ora jeni në fund të të 30-tave, keni më pak se gjysmën e mundësisë për moshën tuaj dhe mundësitë për të mbetur shtatzënë, që të mos gjendeni e papërgatitur. Edhe burrat duhet ta kenë parasysh këtë.

4. Të prisni mungesën e ciklit që të ndaloni pijet alkoolike.

Nëse mendimi i të mbeturit sh qoftë edhe për një sekondë, ekspertët thonë se duhet të ndërprisni - doni këtë: Gjysma e shtatzanive ju mund të shijoni një mbrëmje në një bar, me nja dy kokteje dhe pa e ditur mund të jeni shtatzënë. Nëse ju pini, edhe fëmija juaj pi. bën juve të re të ndikojë në - dor të bebes. tek bebja juaj në çdo stad të shtatzanisë, sidomos gjatë javëve të para. Doni edhe arësye - - mbetur shtatzënë. Edhe partneri - - të ereksionit. 5. Të pini duhan Përdorimi i duhanit është i pashëndetshëm. Nëse pini duhan, të mbeteni shtatzënë. Nëse doni të bëni një bebe, heqja dorë prej këtij zakoni është e domosdoshme. Pirja e shumtë e duhanit (më shumë se 10 cigare në ditë) - sat për të mbetur shtatzënë. Duhanpirja ndikon negativisht në shumë drejtime. Ajo shkakton ndryshime në - pit dhe qafën e mitrës. Kjo mund të çojë në abort, ose shtatzani jashtë mitrës. Duhani mund të dëmtojë vezoret, kështu që mund të prodhoni më pak mbetur shtatzënë. Thuajini edhe - matozoideve dhe t’i bëjë ato të - më pak të suksesshëm. Nëse jeni shtatzënë, duhanpirja mund të dëmtojë organet riprodhuese të bebes, duke ia vështirësuar bërjen e fëmijëve më vonë. Lajmi i mirë është se, nëse e ndërprisni duhanin para se të mbeteni shtatzënë, mund të ktheni mbrapsht efektet e tij negative brenda vitit.

- minave

Nëse jeni duke menduar të Por mos e teproni me vitaminat nëse merrni shumë vitamin A, bebes.

7. Ta teproni me pije energjetike, ose kafe

shumë netë pa bebja. Kur vjen puna tek kafeina, - hana në ditë nuk dozën e kafeinës, gjatë ditës, është mirë t’i pakësoni ato.

8. Të evitoni seksin

- ta përsërisim: Nëse doni të mbeteni shtatzënë, duhet të bëni sa më shumë seks. Çiftet që bëjnë seks çdo dy ditë kanë më shumë shanse për të bërë fëmijë. 9. Ndërprisni ilaçet Ju mund të mendoni se duhet të ndërprisni gjithë mjekimet që bëni para se të mbeteni shtatzënë, por ato nuk janë të gjithë të dëmshëm për bebet. Ndërprerja e trajtimeve mjekësore mund të jetë e rrezikshme për ju dhe beben. Kurrë mos e ndërprisni trajtimin, Kjo është shumë e rëndësishëm - - tike gjatë kohës që jeni shtatzënë, dozë. Nëse po merrni antidepresant që funksionon, mund ta vazhdoni edhe gjatë shtatzanisë. 10. Të përdorni drogë Droga mund t’ju dëmtojë ju dhe beben tuaj në bark. Nuk mjaf jeni shtatzënë, por duhet ta bëni - ni nënë. Mund të duhet kohë që të pastrohet gjaku juaj prej tyre. Organet e bebes tuaj janë duke u formuar dhe droga në trupin tuaj do të ndikojë në rritjen e tij. Inkurajojeni edhe partnerin të bëjë këtë gjë, sepse pirja e hashashit, aftësitë e tij për të bërë fëmijë. 11. Të mos bëni vaksinat Në momentin kur mëmësia doktorit dhe sigurohuni se keni bërë vaksinat e duhura. Nëse ju keni ndonjë pa bërë, duhet t’i bëni ato më shumë se një muaj para se të mbesni shtatzënë. Ato që janë më të rëndësishme janë ato të: Ru - - nëse i merrni kur jeni shtatzënë.

Bëjini të gjitha këto gjëra para se të mbeteni shtatzënë, jo pasi të të shtatzanisë janë një periudhë kritike, kur formohen gjithë organet e bebes. Nëse bëni përpjekte të jeni e shëndetshme para kësaj periudhe mund të shtohen mundësitë e një shtatzanie të suksesshme.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.