E fejuara më tradhtonte edhe pse shtatzënë

Intervista - - HISTORI NGA JETA -

E nderuar redaksi, po e shkruaj këtë histori sepse ndihem i fyer nga fati që pata, apo i harruar nga dashuria e Zotit. Jam tridhjetë e tetë vjeç dhe jam ë Tiranë. Prindërit e mi kanë qenë punëtorë të thjeshtë e asnjëherë nuk na ka zënë në shtëpi. Ne ishim tre fëmijë. Kam patur një vë - ë motër, të dy më të mëdhenj se unë. Gjyshërit na kanë ënë një shtëpi private që kemi vite që mezi presim të vijë ndonjë ndërtues e ta japim pë Eshtë zonë e mirë, e qetë dhe kemi komshinj shumë të mirë, ose të paktën për të mirë i kam njohur deri kur u martova unë. Prindërit e mi janë prindërit më fatkeqë që mund të keni dëgjuar. Jo për faktin që asnjëherë nuk ngritëm krye nga ana ekonomike, por për fatin e keq të fëmijëve.

Kur vë ë katërmbëdhjetat kishte gjetur, s’e di se ku, një minë. E si fëmijët që janë të papërgjegjshëm pë në oborrin e shtëpisë dhe u thiri shokëve që të vinin e ta shikonin. Në mes tyre ishte edhe motra ime që i rrinte pranë vë ishte motra dhe ishte në oborrin e saj. Fëmijët ngacmuan siguresën e minës ë - tërmbëdhjetë vjeç, motra dymbëdhjetë vjeç i një komshiu vdiqën aty në vend. Një ër iu këputën tri gishta, një tjetër iu këput gjysma e parakrahut të dorës së majtë. E mendoni dot tmerrin, jo vetëm në shtëpinë time, por edhe në ë rastisa te ë ditë pa edhe unë s’do kisha shpëtuar pa gjë.

Dy javë pas këtij aksidenti gjyshi nuk e për vari veten në dhomën e tij të gjumit. La një ër ku i kwrkonte mamasë time që të kujdesej për vë - trën. Gjyshja vdiq pas një ë të ftohur. Në shtëpi mbeta unë me dy prindërit e mi. Në atë kohë isha shtatë vjeç. E gjithë përkujdesja dhe dashuria e prindërve të mi u kthye mbi mua. Me shoqëronin për në ë, mamaja bënte mësimet me mua.

ë shpesh ndërsa bënte detyrat me mua e kuptoja nga zëri që i ndryshonte se ajo po qante. Çohej e shkonte qante në banjo qante mirë e mirë e pasaj vinte. Në e përpiqesha ta përqafoja e ta puthja që të qetësohej derisa një ditë më tha:

-Të më duhet të qaj e ta nxjerr pikë ë ë çmendem. Të dua shumë drita e syve, por mos u përpiq të më qetësosh, është më mirë të më ësh të qaj e pak se pastaj qetësohem.

Nuk e kuptova fare atë që më tha mamaja ime, po unë nuk ndryshoja asgjë. Kështu, ose merresha me ndonjë ër, ose vazhdoja më ë ë ë mësoheshim me këtë heshtjen që binte në shtëpinë tonë dhe unë shkova në ë të mesme. Nuk isha i dhënë pas mësimeve dhe gjithë atë mund që mamaja ime kishte ë tetëvjeçare e cova dëm unë në sh ë të mesme. Nuk bëhej ë që të shkoja në ë të ë. E kisha mendjen vetëm të ëria si gjithë pjesa tjetër e rinisë.

Prindërit u përpoqën aq shumë të më mbanin, por pavarë ëve të mamasë e provova emigrimin. Në verën që mbarova ën e mesme, u nisa për në Greqi me disa shokë të mitë. Arritëm shëndoshë e mirë në sapo arritë ë shoqe të mamasë që kishte menjëherë të mamaja dhe i kishte thënë që kisha arritur mirë, që kisha ku të do kërkoja punë. Kishim ënë që do merrja prapë pas një jave në të njëjtën orë.

Atë javë kërkova punë dhe punova me orë në vende të ndryshme dhe arrita të bë ët për të ngrënë, jo vetëm unë, por edhe dy nga shokët e mi që nuk arritën të gjenin gjë. kushëriri i komshiut tim. Te shtëpia e tij ishm pë të pestë me mamanë dhe e qetësova. Në ër një vit e gjysëm dhe pastaj u ktheva se nuk po duroja dot më. Më kishte marrë për prindërit, pastaj e dija se ç’fatkeqë

Kur u ktheva në ëri i gjeta të zvogë ë dy prindërit. Me paratë që ki ë, dhe ishin goxha, riparuam shtëpinë ë

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.