E fshehta e mamasë sime xheloze

Intervista - - HISTORI NGA JETA -

Përshëndetje të dashur - ta”. Unë që po ju shkruaj vesh se kush ishte në të vër -

Unë tani jam rreth të njëzetë e pesave dhe kam nga nëna ime dhe dëshira më e madhe e saj.

Nëna ime ka tre muaj që ka vdekur. Vuajti shumë nga një sëmundje e rëndë dhe Unë kam dhe një motër më e martuar jashtë shtetit dhe ka një fëmijë 1 vjeç. Gjithmonë mami thoshte se e ndjente që nuk do të shihte nipërit e mbesat, por vajzën e motrës e pa edhe pse nuk arriti ta shihte tek rritej.

Unë kam qënë shumë i dhënë pas mamit. Ajo gjithmonë më thoshte se i kisha ngjarë shumë dhe më përmendte gjërat e këqija të babait.

ngjarë babit se ndryshe nuk do të ishe këtu ku je!

Dhe mua më ishte ngu keq dhe madje kisha arritur babit tim me dashuri, por vetëm me urrejtje!

Ai i kishte pak qejf femrat e iu hidhte vështri Edhe në shtëpi me mamin mirë me të dhe unë besoja se ai kishte ndonjë tjetër, mamin.

Ajo, jo vetëm për babin,por edhe për njerëzit e Ndofta edhe sepse ata nuk ishin dhe aq të afrueshëm, - gim nga ata. Nuk më mer për një kohë të gjatë pa i takuar dhe kur i takoja më dukeshin të huaj e në vesh ata janë njerëz të egër e do të të bëjnë si veten nëse u rri afër.

Pra, këto gjëra kanë shoqëruar fëmijërinë time. Gjatë asaj kohe dëgjoja jo vetëm akuzat e mamasë për “tradhëtitë” e babait, por edhe sharje dhe zhurmë e madhe në shtëpi e deri në ekstreme duke u rrahur të dy.

Erdhi një kohë kur ma e pafuqishme. Meqë nuk shkonte mirë me babain, ai edhe pse e kishte vënë re, nuk e pyeste se çfarë kishte, madje edhe kur ajo tha se kishte shkuar të bënte ana

-Po Zoti sheh dhe gjykon!

e tij dhe iu kundërvu me shumë sharje të rënda:

-Ti atë do,që të vdes e ti të martohesh me atë të dashurën tënde!

-Po ku është kjo e dashura ime që e sheh vetëm ti? Na e trego edhe ne, më trego emrin e po nuk e bëra të shpirtin në majë të hundës.

Ky ishte debati i përhershëm në shtëpinë tonë. Unë, siç ju thashë i jepja të drejtë vetëm nënës gjithmonë. Më dukej se të gjitha ato që ajo thoshte ishin të vërteta.

ishin një bombë për shtëpinë - sht. Mami ishte e sëmurë me kancer. Nuk diskutohej se gjithë ato nerva që kishte ajo do t’i ktheheshin në sëmundje. Ajo asnjëherë nuk ishte e qetë e sidomos në drejtim të babait.

Mirëpo kjo bombë shtëpinë tonë. Aty mësova se nganjëherë bomba ka efekt pozitiv kur ka shumë të këqija në vendin ku bie. I pastron këto të këqija me shpërthimin e saj dhe mund - ja tani ishte e shqetësuar për shëndetin e saj e nuk i binte ndërmend të akuzonte babanë e të bënte sherr.

Më i habitshmi ishte babai. Ai kur mami nuk ishte sëmurë dhe e mërziste afrohej shumë asaj,por që në momentin që mori vesh se ajo ishte sëmurë u bë si një mur mbrojtës për të. Pra, harroi se si ia kishte shkatërruar jetën ajo gjithmonë

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.