Ç‘ndodh kur martohesh në moshë të vogël?

Intervista - - SEKS -

“Ose martohu i vogël, ose bëhu murg” thotë një shprehje e urtë greke, të cilën disa njerëz kanë vendosur ta vënë në praktikë, sepse e kanë gjetur herët partnerin/en me të cilin duan të kalojnë gjithë jetën e tyre. Po cila është domethënia e martesës në moshë të re, të heqësh dorë kaq herët nga aventurat rinore që bashkëmoshatarët e tu ëndërrojnë dhe përjetojnë çdo ditë? Sipas një studimi të ri, zënkat dhe divorcet mes atyre që martohen në moshë të re (20-28 vjeç) janë më të pakta se tek ata që e hedhin këtë hap pas të 35-ave. Në vitet ‘90, mosha mesatare e martesës ishte 27 vjeç, pak kohë me vonë arriti në 35-tat, pasi bëri një ndalesë në 32 vjeç. ç’është e vërteta, mosha mesatare e martesës sa vjen e rritet, pasi edhe gratë duan të krijojnë pavarësinë e të shekullit të 19-të, njerëzit martoheshin në moshën 17-20 vjeç, tani ajo i ka kapërcyer të 30-tat dhe sa vjen e rritet. Mosha në të cilën çdo njeri është gati të hedhë këtë hap të rëndësishëm në jetë është e ndryshme dhe martesa tashmë nuk ka moshë, me përjashtim të faktit të fëmijëve. Në këtë pikë gjërat vështirësohen, sepse pjelloria e gruas pas një drastike. Sigurisht, njohja e njeriut të duhur është pak edhe punë fati, por ka njerëz që kanë njohur njeriun e duhur edhe në moshë të re, pa e menduar ende mirë. Ja cilat janë disa nga pasojat e martesës në moshë të re. 1. Ju rriteni së bashku Le të mos gënjejmë, kur vendos të martohesh herët, pa mbushur 25 vjeç, karakteri juaj nuk është formuar ende plotësisht, as ai i partnerit/es. Kështu do të rriteni së bashku, do të piqeni bashkë, ndërkohë që do të shihni edhe partnerin e jetës tuaj të bëjë të njëjtën gjë. Nuk është gjith- monë e lehtë, por është një eksperiencë që ju jep akoma më shumë gjëra të përbashkëta dhe që sigurisht është e paevitueshme. 2. Ecni përpara së bashku Mbase nuk keni mbaruar ende studimet tuaja, ose jeni duke kërkuar një punë më të qëndrueshme. Sido që të jetë, të martohesh herët do të thotë të bësh përpara në jetë së bashku me partnerin, si në kuptimin e drejtpërdrejtë, ashtu edhe në atë metaforik. Ai/ajo do të jetë pranë jush kur të diplomoheni dhe do të festoni së bashku punën e ëndrrave këto kujtime të paharrueshme që lidhin një çift dhe e bëjnë njërin të jetë krenar për tjetrin.

3. Mbase jeni “ngushtë” nga ana ekonomike

Me përjastim të rasteve kur me bujari, ose kur të dy kanë punëra të mira që të mbajnë shtëpinë, ka më shumë gjasa që të jeni ngushtë nga ana ekonomike. Në krahasim me një çift që ka vënë mënjanë para me vite për jetën e tij dhe ku të dy partnerët kanë një punë më të qëndrueshme, vështirësitë ekonomike me të cilat përballet dy njerëz që martohen herët janë më të mëdha. Megjithatë, mbase kjo është gjëja e fundit që i intereson ata në këtë moment...

4. Kaloni më shumë kohë me partnerin tuaj

«Do të doja të kisha njohur më herët që të mos humbisja asnjë shprehje që nuk do ta thotë kurrë një çift që është martuar herët. Kjo, sepse ata kanë pasur shumë më tepër kohë të përjetojnë dashurinë e tyre në krahasim me një çift që është njohur dhe martuar në të 30-tat apo në të 40-tat.

5. Do të kaloni vitet më të bukura të jetës suaj së bashku

« hershme është se do të keni mundësinë të kaloni vitet më të bukura të jetës suaj së bashku, duke i bërë ato edhe më të bukura. Dashuria, deri edhe grindjet dhe më pas pajtimi është gjëja më e bukur që mund të përjetosh në rininë tënde, me dashurinë e vetme të jetës tënde!

6. Mund të humbisni disa miq

Për fat të keq, jeta e përditshme e një 25 vjeçari/eje beqar/e nuk mund të përshtatet lehtë me jetën e një çifti të martuar herët. Daljet në mbrëmje, vajtjet dehjet, edhe kur ndërpriten krejtësisht, me siguri pakësohen shumë, si përfundim disa miq e shokë i përkasin thjesht së kaluarës...të paktën derisa të martohen dhe të krijojnë edhe vetë familjen e tyre! Ata miq të paktë që do të mbesin, nuk e kanë problem nëse do ta pini kafenë në shtëpinë tuaj, në vend të një kafeneje në modë tek Blloku ku shkonit më parë, as nëse do të shkoni apo jo në një klub të modës të shtunën në darkë.

7. Do të dëgjoni komente nga më të ndryshmet rrotull jush...

Si për shembull “Mbase është bëjnë prindërit, miqtë, të njohurit dhe të afërmit pasi t’u thoni se do të martoheni, është kjo: “Pse nxi Në disa raste ndodh që një shtatzani të përshpejtojë një martesë, por kjo nuk është gjithmonë e domosdoshme. Dy të rinj mund të dashurohen dhe të kuptojnë se kanë gjetur njeriun e jetës së tyre, shpirtin binjak. Në fakt, të gjithë ata që martohen kështu mendojnë lakrat...dashuria mbaron, njerëzit duket si njeriu ideal, del se nuk është i/e tillë.

8. “Kur martohesh i vogël, i vogël ndahesh!”

Me të njëjtën logjikë, njerëzit rrotull jush do të pëshpërisin me zë të ulët: “Sa do të zgjasë kjo martesë? Pas një viti do të jenë edhe kur kjo martesë përfundon me divorc, nuk do të thotë se e ka fajin mosha, por fakti që çifti të bësh hapin e madh të martesës, do të bësh, pavarasisht nëse je 20 apo 40 vjeç. Vetëm se 40-vjeçarët kanë shumë më tepër eksperiencë jete se 20-vjeçarët, për të cilët thu

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.