3 cilësitë e bananeve

Intervista - - FAQE 1 -

Bananet përbëjnë një nga frutat tona të preferuar të të gjitha stinëve të vitit sepse janë të shijshme dhe ushqyese. Por, perveçse shijes së saj të ëmbël, banania ka edhe veti të tjera që shumë vetë nuk i njohin:

- e oreksit dhe ngrënies orë e pa orë, sepse

Bananet përmbajnë sheqerna në atë masë sa është e mjaftueshme të të japin energji dhe të pakësojnë ankthin.

Një nga vetitë e rëndësishme të bananeve është edhe ajo për të ndihmuar në uljen e presionit arterial, sepse pakësojnë veprimin e natriumit, sipas specialistëve.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.