Dhuntia e kosit me pak yndyrna

Intervista - - FAQE 1 -

Ushqimi i duhur dhe i ekuilibruar ndihmon në parandalimin e shumë sëmundjeve dhe në ruajtjen e një shëndeti të mirë. Shumë të rëndësishme janë edhe vetitë e kosit me pak yndyrna. Kosi është një burim i mirë kalçiumi dhe kjo është një përparësi e tij e madhe. Mjaft studime kanë treguar se kalçiumi ndikon në rregullimin e presionit të gjakut. Megjithatë, ekspertët paralajmërojnë se vetëm kosi me pak yndyrna vepron pozitivisht, sepse ai me shumë yndyrna ndikon negativisht në shëndetin e zemrës. Studiues nga SHBA ndoqën për më shumë se 15 vjet ecurinë - tarëve, duke vërtuar se një tas i vogël kosi me pak yndyrë, të paktën një herë në tre ditë, pakësonte rrezikun e hipertensionit

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.