Poezia juaj... Ajo dhe ai...

Intervista - - POEZI -

Ajo ecte rrugës e shkujdesur, Kurse ai ndiqte kudo, deri larg. Atij i dukej si det me dallgë. Ajo ect, ecte, e sytë i ndrinin, Me shtatin si kulpër hardhishte, Ai nga mbrapa me kërshëri, Ajo vazhdonte të ecte, të ecte E rruga e saj nuk kishte mbarim. Atij zemra në përpëlitje i ngecte Ajo ndonëse disa kilometra larg, Rrahjet e zemrës së tij dëgjonte. Ai dehur keqas nga aroma e saj, Ato kilometra po i zvogëlonte. Hëna e magjepsur nga kjo dashuri, Ata në një trup, të bashkuar të dy, Pritën diellin, zemrat t’u bashkonte....

pelerinë te bardhë si bora, lëshoi nga supet e brishta. Flokët lëshuar mbrapa, nëpër ujë hiqte zvarrë, s'kishte veshur asgjë tjetër Aty ku shkeli këmbë e sajë, në dritën e zbehtë të Henës i gjithë deti u skuq. Unë e shihja i hutuar, për një çast i mekur ngela, tek po vinte drejtim meje , zgjati suart dhe tha :-Eja. U zgjova shumë i tronditur , edhe pak të kisha pritur do ti bëja derman mallit.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.