Pyetje për instruktorin E kemi djalin mbipeshë

Intervista - - SPECIALISTËT PËRGJIGJEN -

gazetës Intervista. Unë jam Arjani 39 vjeç, babai i Eneas 12 vjeç. Arsyeja që po ju shkruaj është se në gazetën tuaj unë kam parë që keni një artikull të instruktorit, Skerdi të cilin e përshëndes dhe dua t’i drejtoj edhe pyetjen time gjithashtu. Siç e thashë edhe më sipër Enea është 12 vjeç 150 i gjatë dhe 65 kile. Ai është shumë mbi peshë dhe në shkollë nxënësit e tjerë e tallin. Duke qenë se djali jonë i përjeton situatat shumë keq emocionalisht morra guximin t’iu shkruaj e t’iu pyes a mund të regjistohet djali im në palestër për të rënë nga pesha dhe çfarë dietë duhet të ndjeki për të shmangur këtë problem i cili është kthyer në shqetësim edhe për mua dhe gruan time që nuk e shohim dot djalin tonë në këtë gjendje. Ju faleminderit dhe pres përgjigjen tuaj.

Skerdi Pasha instruktor, Royal Fitness Club, Rruga: Theodor Keka, Unaza e Re pranë Astirit. Telefon 0695445228:- Përshëndetje, ju falënderoj për besimin që keni krijuar. Enean ta kesh me jetë të gjatë dhe të shëndetshme. Përqëndrohemi te problemi.

Në të gjitha rastet jam përpjekur që ti ndërgjegjësoj njerëzit në lidhje me problemin

dhe në këtë rast do e bëj me ty. Frojdi është një nga psikologët më të mëdhenj të historisë. Ai shpiku psiko-analizën që kishte të bënte mbi kotësinë e problemit. Pra duke e parë problemin si të kotë që s’ja vlen të shqetësohesh. Unë ty do të sugjeroja që Eneas ti bëje analizat edhe të dish anë ë të garantoj që - ziologjike ai është optimal. Shpeshherë në këtë moshë kemi një mos koordinim të gjendrave endocrine të cilat shoqërohen me mbipeshë të efekteve anësore. Ju bëtë shumë mirë që kërkuat një përgjigje dhe zgjidhje. Nëse Enea nga ky moment e tutje menaxhohet siç duhet unë po ju them që brenda 3 vjetësh kur ai të shkoj 15 vjeç do ketë një ë ad- mirueshëm. - loni të keni problem anën tjetër të medaljes, pra ai do jetë në fokus pë e tij të bukur. Atëherë që të ndodh ajo që përmenda më lartë ju babi Eneas duhet të bëni:-rregullim të regjimit ushqimor (do shkoni te një dietolog profesionist). -Gjumë duhet të ë përpara orës 11 të darkës. -Duhet të pijë ujë jo më pak se 3.5 kg në ditë. -Duhet të eleminoj ushqime me shumë kalori si:-konsumimi ushqimor me porcione të vogla. Ndërsa në lidhje ë bëj: 1-2 herë në javë notë, 2 herë në javë basketboll pra në total 4 seanca aktivitet. Ato duhet të jenë të kombinuara njëherë notë njëherë basketboll. Noti ndimon që të rritet strukturalisht në perfeksion. Basketbolli ka karakter më të përgjithshëm e zhvillon uniform.

Gjithçka që ju kam thënë ua kam thënë në vija të përgjithshme pasi një artikull kaq hapsirë të lejon për të vepruar por unë ju kam dhënë disa orjentime që do ju vijnë shumë në ndihmë. Enea është djali më king në botë dhe shëndeti është i përkohshëm. Babai i Eneas unë uroj të më shkruash sërisht pas disa muajsh me lajme të mira. Ju përshëndes.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.