Të qeshim

Intervista - - ARGETIM -

Një Londër

Një turist amerikan sorollatet rrugëve të Londrës. Në një zonë të qytetit i bën përshtypje një ndërtesë e lartë, të cilën qëndron një moment për ta vrojtuar. Pas pak i afrohet një vazjë e vogël me lepirëse në dorë dhe e sheh. Amerikani i thotë:

- Beson se kemi edhe ne ndërtesa të tilla, por që janë ë të larta se kjo?

- Nuk habitem, i përgjigjet vajza. Lëpin lëpirësen dhe pastaj vazhdon:

- Kjo është një çmendinë. amerikan në Skocezi Një skocez shkon të vazhdojë studimet e tij në një universitet në Londër. Pas gjashtëmujorit të parë, i vjen e ëma për vizitë.

- Si të duken bashkëstudentët e tu anglezë, biri im? – e pyet ajo.

- Lëre fare mama, janë shumë teë zhurmshëm. Nga apartamenti djathtas i bien vazhdimisht murit, ndërsa nga ai majtas ulërasin me sa kanë në kokë…

- Ah more bir, po ti çfarë bën që t’i durosh këta njerëz të egër që bëjnë kaq zhurmë ?

- Ç’të bëj mama ? Ulem në mes të dhomës dhe…i bie gajdes me sa fuqi që kam !!! Këpucët e reja Një burrë shkon në një dyqan dhe ble një palë vesh dhe sheh aty afër një grua me një fund shumë të shkurtër. I afrohet dhe i thotë:

- Nëse të them çfarë ngjyrë mbathjesh ke veshur, do më japësh 1 mijë lekë?

- Në rregull - i përgjigjet ajo.

Ai vë këpucët poshtë fundit të saj dhe i thotë:

- Të kuqe!

Ajo habitet dhe i jep atij 1 mijë lekët.

Ditën tjetër ai e sheh përsëri dhe i thotë:

- Nëse të them edhe sot se çfarë ngjyre i ke mbathjet, pa të parë, do më japësh 2 mijë lekë? - Po - i përgjigjet ajo. Kështu ai vë këpucët lus thotë: - Të verdha. Kështu ajo i jep 2 mijë lekët, por mendon që ditën tjetër të mos veshë fare mbathje, për të parë se çfarë do t’i thotë. Ditën e tretë që e sheh, i thotë asaj:

- Nëse e gjej edhe sot se çfarë ngjyre i ke mbathjet që ke veshur, do më japësh 5 mijë lekë? - Po, - i përgjigjet ajo. I vë këpucët poshtë fundit të saj dhe thërret i zemëruar:

- Ta marrë djalli, vetëm tre ditë i kam veshur këto këpucë dhe u bënë si p…! Rregullat e lojës Sudoku përbëhet nga 81 kuti të vogla, të cilat ndahen në nëntë rreshta dhe në nëntë kolona. Në disa nga këto kuti janë shkruar numra. Pjesa tjetër e kutive duhet të plotësohet nga lojtari, duke shfrytëzuar numrat nga 1-9, pa përsëritur asnjërin nga numrat brenda kolonës apo rreshtit. Loja komplikohet nga fakti se kuadrati me 81 kuti të vogla ndahet në nëntë kuadrate të tjera, të cilat përbëhen nga nëntë kuti. Brenda secilës kuti duhet të jenë numrat nga 1-9, pa asnjë përsëritje. Shuma e shifrave të çdo kolone, si dhe të çdo rreshti, duhet të dalë 45. Kjo lojë kërkon logjikë dhe durim.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.