Bamir Topi:Agjenturat e huaja rrëzuan Tironën

Intervista - - HUMOR -

Ish Presidentin e Republikë s zotin Bamir Topi e gjeta të ulur në një kafene. Kishte vë në duart në kokë . Fliste me vete. Ju afrova. I fola disa herë , derisa më dë gjoi.

Bamir Topi: - Hajde Kaso. Hajde! Pi një gotë me mua!

Kaso Kosa: - Çfarë ju ka ndodhur zoti Topi?

- Gjë ma Kaso! Vdekjen e mendoja, por kë të jo. Edhe rë nien e ë ku kemi shtet ne.

- Aman zoti Topi ma thoni edhe mua se çfarë ka ndodhur?

- Ka plas topi Kaso. Baaaam. Por dalë Tirona nga kategoria. - Cila Tironë ? - Klubi i Futbollit të Tironë s mer

- Ka dalë Tirona nga kategoria?!

- Po or Kaso dhe ky ë shtë kulmi! Ç’bë jnë institucionet? Ç’bë n Presidenca? A e di Bujari kë të gjë ? Po ku ta dijë ai. Ai e ka mendjen të marrë pronat e gruas.

- Edhe ju i morë t pronat tuaja, zoti Topi.

- I mora Kaso, e vë rtetë . Bujari ka humbur pa nam dhe pa nishan. Nuk ë shtë parë asnjë herë në stadium. Unë me shumë rrija ne stadium, sesa ne Presidencë . - E mbaj mend zoti Topi. - Po Kryebashkiak Veliaj ç’bë n? Një vë rë në ujë .

- Qetë sohuni zoti Topi se mos ju ndodh ndonjë gjë !

- Po Kryeministri ç’bë n? Rri bredh kot.

- Edhe Rama ka faj dmth...?

- Kë të pë r Ramë n mos e shë no! Nuk dua ta shaj se më ka punë suar gjithë ata anë tarë të partisë time te mdë rmarrja elektrike. Po e mori vesh, më « fik derë n »

- Meqë ra llafi te dera. A ja u keni hapur rrugë n që të futen në dyert e shtë pive, ata gjitonë t?

- Ne tironsit ju kemi hapur portat e shtë pisë , mer Kaso.

- Po ju jeni i ardhur nga Dibra vetë në Tiranë zoti Topi ?

- Unë jam i ardhur?! E ke gabim. ë s ë llafi te ky tipi. Edhe ai e shkatë rroi Tiranë n.

- Kë tu jam dakord. Pë llë mbë e kioska e bë ri.

- O Kaso, o aguridhe! Po flas pë r klubin e futbollit, e jo pë ta dish, fajin e ka edhe lali Eri.

- A ta shë noj kë të pë r lali Erin?

- Shë noje pa problem. Pë r Ramë ë thashë . Shë no aty: ka faj edhe Shefi i Shik- ut.

- Po ky pë rse ka faj?!

- Si mer jahu, pë rse. Po ku i pati sytë ë ai vegë l e Berishë s ë shtë . Edhe Lul Basha ka faj. - Po tjetë r kush ka faj? - Jam më dilemë , por në bazë të vë zhgimeve të ë kë tu kanë ndë rhyrë agjenturat e huaja. - Cila prej tyre, pë r shembull? - Grekja po e po, por mendoj edhe ajo e Serbisë …

- Paska që në konsipracion thellë , me ç’dë gjoj.

rcakton të rmetet ka marrë pjesë në ë ë mos ta kenë ditur ata. E kupton ti, i Kaso. Tironë n nuk e rrë zuan në vitin 1974 kur doli nga kategoria. E di ti pse nuk e rrë zuan?

- Ka ta di unë zoti Topi . Unë atë herë isha i vogë l nuk e shikoja lojë n me top.

Nuk e rrë zun se kishte frikë En ë se do e rrë zonte, do çoheshim ne tifozë t kumdë r tij. Ja unë psh do isha i pari. Do ta godisja me... - Me antitank besoj? - Me caraca Kaso. Kisha ca caraca te shtë pia e primdë rve. Por e kuptoi regjimi ç’do t’i ndodhte dhe na i fali. Nuk na hudhi nga kategoria.

- Keni fakte pë r akuzat, apo jane thjesht hipoteza?

- Do i bjej edhe faktet, por pas zgjedhjeve. Tani po merrem me fushatë .

- Ju vetë nuk jeni në mesa di unë ?

- Po pse mer Kaso, ç’jam unë ts futem në listë . Unë jam President i Republikë s.

- President ë shtë zoti Nishani në fakt.

- Ai ë shtë një dordolec i vë në nga Saliu. Unë mbetem President i vendit. listë Bisedoi me shaka Kaso KOSA ,

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.